95% din școlile din județ au fost astăzi în grevă generală. La grevă s-au solidarizat și cadrele didactice universitare

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu a anunțat că greva cadrelor didactice s-a desfășurat astăzi în 95% din unitățile de învățământ din județ.

Foto: SIP Sibiu

Cadrele didactice care nu au dorit să participe la acțiunea de protest au susținut cursurile on-line, fiind monitorizați de directorii unităților școlare. În comunicatul SIP se mai arată că pe grevei nu s-au înregistrat probleme.

„85% dintre membri de sindicat ai S.I.P. Sibiu sunt în grevă ceea ce reprezintă o creștere cu 3 % față de rezultatele inițiale ale referendum-ului. Remarcăm un număr mare angajați, care nu sunt membri de sindicat, ce s-au alăturat la greva generală, conform cifrelor prezentate de liderii S.I.P. din unitățile școlare aceștia fiind peste 800 de persoane.

Foto: SIP Sibiu

Azi S.I.P. Sibiu s-a bucurat de vizita președintelui și a membrilor Consiliului Județean al Elevilor, domnii Terian Dan-Tudor-președinte, Tînț Raica-Andreea-vicepreședinte, Braicu Dragoș-Constantin-vicepreședinte, Băcilă Raul-secretar executiv, Găitan Maya-Georgiana-director comunicare, Bordea Robert-director departament logostică, Popa Andreea-director departament incluziune școlară, Durbagă Sara-Nicole-director departament voluntariat, aceștia reiterându-și sprijinul pentru protestul și revendicările angajaților din învățământ. S-au purtat discuții legate de finanțarea insuficientă a educației precum și de perspectivele pe care tinerii absolvenți le au în cariera de dascăl. Au arătat un interes deosebit în ceea ce privește susținerea examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională, primind asigurări că nu ne dorim înghețarea anului școlar.

Foto: SIP Sibiu

Colegii noștrii din facultățiile Universității “Lucian Blaga” Sibiu s-au solidarizat cu acțiunile noastre și azi, 22 mai 2023,  în intervalul 11.00-13.00 au participat la greva de avertisment organizată de către Sindicatul Cadrelor Universitare Sibiu, prin președinte Anca Șipos. Până în prezent au strâns semnături de participare la grevă de la peste 70% dintre membri de sindicat, iar în 10 zile aceștia doresc să declanșeze greva generală, confom legii.

Precizăm că acțiunile noastre de protest nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic și nu dorim să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților.

Foto: SIP Sibiu

Suntem în al doilea an școlar de când am început protestele, ne-am săturat. Am depus petiții: la Guvernul României, la Instituțiile Prefecturilor Județene, la parlamentarii de județe, am pichetat Guvernul României, Instituțiile Prefecturilor Județene, am fost peste 15.000 de angajați la marșul de protest din 10 mai, azi suntem în GREVĂ GENERALĂ –  angajații din sistemul de învățământ adresează următoarea întrebarea aleșilor țării – CÂND O SĂ VĂ FACEȚI TEMELE CORECT ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU RĂMÂNEȚI REPETENȚI?

Greva generală continuă și mâine!” se arată în comunicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*