9 finale pentru Hermannstadt! Începem cu Dinamo!

Echipa sibiană începe duminică lupta pentru supraviețuirea în Superligă. Visul calificării în play-off, pe care l-a trăit de-a lungul întregului sezon regulat, s-a destrămat în chiar ultima etapă. Elevii lui Măldărășanu o iau acum de la zero, urmând să joace 9 finale, cu scopul salvării de la retrogradare. Este obiectivul fixat pentru cea de-a doua fază a Superligii. Din păcate, deși pe teren avem o echipă capabilă de fapte mari, e maxim ce se mai poate scoate de la acest campionat din punct de vedere sportiv. Fără drept de a evolua în Cupele Europene, pierdem ocazia de a spera la baraj, care să ne dea dreptul să visăm la preliminariile Conference League. Ne mai rămâne și Cupa României, trofeu încă accesibil, fiind calificați în sferturile de finală. Și da, echipa sibiană va lupta pentru primul loc în play-out, care i-ar aduce 1,76 milioane de euro din drepturile TV.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/FCH

Dincolo de obiectivul fixat, cu siguranță fiecare jucător sibian își dorește mai mult, iar Măldărășanu e conștient de valoarea echipei sale, astfel că în 3-4 etape am putea să vorbim așadar despre prima poziție în play-out. Din păcate, din cauza situației financiare a clubului sibian, aflat în insolvență până în vara anului 2025, nu putem vorbi și despre cupe europene, deși pe teren am fi putut lupta cu șanse importante. Potrivit regulamentului, primele 2 echipe din play-out vor susține un meci de baraj, iar câștigătoarea va întâlni echipa de pe locul 3 din play-off, pentru calificarea în preliminariile Conference League. Unde mai punem că FC Hermannstadt e în sferturile de finală ale Cupei României, urmând să joace cu „U“ Cluj la începutul lunii viitoare. Iar câștigătoarea Cupei va juca și ea în preliminariile Conference League.

Coman și Măldărășanu au decis să lase lucrurile să curgă, urmând să se concentreze pe primul meci, cel cu Dinamo, de duminică, 17 martie, de la ora 18,15, de pe Stadionul Municipal. Un duel dificil, în condițiile în care „câinii roșii“ sunt mai hotărâți ca oricând să își vândă scump pielea, cu mii de fani în tribune și susținători influenți în fotbalul românesc. Locul 8 (de baraj) în acest moment, Dinamo e la marginea prăpastiei și face tot ce se poate pentru a nu mai trăi o nouă retrogradare. Are de recuperat doar 2 puncte față de Poli Iași, prima peste linie, iar FC Hermannstadt, locul 3, are doar 5 puncte în plus.

Vom juca împotriva celei mai puternice echipe din acest play-out. Toate meciurile sunt grele, sunt nouă finale, trebuie să scoatem cât mai multe puncte, nu avem de ales.“, a declarat Andrei Nicolescu, administratorul special al ”câinilor”, potrivit iamsport.ro

Dincolo de ierarhia momentului, în teren, FC Hermannstadt s-a dovedit superioară oaspeților de duminică la toate capitolele: 9 victorii față de 8 dinamoviste, doar 8 înfrângeri față de 17, 36/22 goluri marcate și 31 la 41 goluri primite. În ultimul meci direct pe Municipal, în octombrie anul trecut, echipa sibiană a spulberat Dinamo, scor 4-0 (dublă Balaure, Jipa și Alhassan). Luna trecută, însă pe „Arcul de Triumf“, elevii lui Măldărășanu n-au reușit să găsească o breșă în apărarea „câinilor“, fiind învinși cu un gol marcat de Gregorio la singura fază importantă de atac dinamovistă.

De astăzi s-a deschis și casa de bilete de la stadion. Program: vineri, 15 martie, orele 12-18; sâmbătă, 16 martie, orele 12-18, iar duminică, 17 martie, orele 12-18:30. Prețul unui bilet este 100 de lei la Tribuna I, 90 de lei la Tribuna II și 50 de lei la Peluza Nord. Până la această oră, în afara peluzei Sud rezervată fanilor dinamoviști, au rămas bilete de vânzare în toate sectoarele, cu excepția celui central de la Tribuna I și D5 de la peluză. În mediul online poate fi achiziționate de AICI

Prima etapă de play-out începe chiar azi, de la 17,30, la Cluj Napoca, unde se joacă FC Universitatea Cluj – FC Botoșani. Iată programul complet:

Sâmbătă 16 martie

Ora 17, Oțelul Galați – Politehnica Iași

Duminică 17 martie

Ora 18,15 AFC Hermannstadt – Dinamo București

Luni 18 martie

Ora 17,30 UTA Arad – FC Voluntari

CLASAMENT

sursa: LPF

Programul complet al play-out-ului:

Etapa 1:

”U” Cluj – FC Botoșani, vineri, 15 martie, ora 17:30

Oțelul Galați- Poli Iași, sâmbătă, 16 martie, ora 17:00

FC Hermannstadt – Dinamo, duminică, 17 martie, ora 18:45

UTA Arad – FC Voluntari, luni, 18 martie, ora 17:30

Petrolul – FCU Craiova, luni, 18 martie, ora 20:30

Etapa 2:

”U” Cluj – UTA Arad

FC Voluntari – FC Hermannstadt

Dinamo – Petrolul

FCU Craiova – Oțelul Galați

FC Botoșani – Poli Iași

Etapa 3:

FC Hermannstadt – ”U” Cluj

UTA Arad – FC Botoșani

Petrolul – FC Voluntari

Oțelul Galați – Dinamo

Poli Iași – FCU Craiova

Etapa 4:

”U” Cluj – Petrolul

UTA Arad – FC Hermannstadt

FC Voluntari – Oțelul Galați

Dinamo – Poli Iași

FC Botoșani – FCU Craiova

Etapa 5:

Oțelul Galați – ”U” Cluj

Petrolul – UTA Arad

FC Hermannstadt – FC Botoșani

Poli Iași – FC Voluntari

FCU Craiova – Dinamo

Etapa 6:

”U” Cluj – Poli Iași

UTA Arad – Oțelul Galaț

FC Hermannstadt – Petrolul

FC Voluntari – FCU Craiova

FC Botoșani – Dinamo

Etapa 7:

FCU Craiova – ”U” Cluj

Poli Iași – UTA Arad

Oțelul Galați – FC Hermannstadt

Petrolul – FC Botoșani

Dinamo – FC Voluntari

Etapa 8:

”U” Cluj – Dinamo

UTA Arad – FCU Craiova

FC Hermannstadt – Poli Iași

Petrolul – Oțelul Galați

FC Botoșani – FC Voluntari

Etapa 9:

FC Voluntari – ”U” Cluj

Dinamo – UTA Arad

FCU Craiova – FC Hermannstadt

Poli Iași – Petrolul

Oțelul Galați – FC Botoșani

Potrivit Regulamentului, campioana SuperLigii va juca în sezonul viitor al preliminariilor UEFA Champions League, în timp ce echipa care termină play-off-ul pe locul doi ajunge în calificările pentru Conference League.

Echipa de pe locul trei va juca un meci de baraj împotriva formației care câștigă barajul din play-out, între formațiile de pe șapte și opt. Învingătoare merge în preliminariile Conference League. De asemenea, în preliminariile Europa League va juca și câștigătoarea Cupei României.

Locurile 13 și 14 vor juca meciuri de baraj pentru menținere cu formațiile de pe pozițiile patru, respectiv trei din Liga 2 sau cu următoarele clasate cu drept de promovare. Echipele de pe locurile 15 și 16 din SuperLigă retrogradează direct.

Sumele alocate din drepturile TV

Fără îndoială, pentru toate echipele din Superligă e extrem de importantă ierarhia finală, urmând să beneficieze de sume importante din drepturile TV în funcție de poziția ocupată. FC Hermannstadt ar putea încasa maxim 1,76 milioane de euro, dacă se impune în clasamentul play-out. Iată valoarea sumelor de încasat:

Locul 1 – 2,64 milioane de euro

Locul 2 – 2,54 milioane de euro

Locul 3 – 2,35 milioane de euro

Locul 4 – 2,23 milioane de euro

Locul 5 – 2,1 milioane de euro

Locul 6 – 1,96 milioane de euro

Locul 7 – 1,76 milioane de euro

Locul 8 – 1,63 milioane de euro

Locul 9 – 1,5 milioane de euro

Locul 10 – 1,37 milioane de euro

Locul 11 – 1,27 milioane de euro

Locul 12 – 1,15 milioane de euro

Câștigătoarele barajelor de menținere / promovare și cele două promovate – câte 970.000 de euro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*