9 decembrie – Ziua Internațională Anticorupție (CP)

Prin Rezoluţia Adunării Generale a ONU, ziua de 9 decembrie a fost stabilită ca „Ziua Internaţională Anticorupţie”, pentru promovarea principiilor etice, precum legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private.

Foto: DGA Sibiu

În contextul marcării „Zilei Internaționale Anticorupție”, în perioada 04.12 – 08.12.2023, ofițerii de prevenire din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au desfășurat următoarele activităţi:

Participarea, în calitate de speaker, la evenimentul organizat de Asociatia Studențească ELSA Sibiu (The European Law Students` Association/Asociația Europeană a Studenților în Drept) – Departamentul Seminare & Conferințe (din cadrul ULBS – Facultatea de Drept), denumit generic „Prevenirea corupției prin valorizarea rolului educației”. În prima parte a evenimentului au fost dezbătute teme privind importanța educației în atitudinea față de corupție, iar cea de-a doua parte a îmbrăcat forma unei sesiuni întrebări și răspunsuri. La eveniment a participat și un avocat din cadrul Baroului Sibiu;

Foto: DGA Sibiu

Activitate de educație anticorupție, desfășurată cu cadrele didactice ale unei instituții de învățământ din Sibiu și reprezentanți ai comitetului de părinți. Activitatea a avut ca scop creşterea gradului de informare cu privire la impactul fenomenului de corupţie, dar și sporirea vizibilităţii instituţionale. În cadrul activității au fost prezentate competențele Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal, fiind dezbătute consecințele săvârșirii acestor infracțiuni și  punându-se accentul pe importanța educației în cadrul instituțiilor de învățământ;

Activitate de educație anticorupție, desfășurată cu cetățenii aflați în incinta Aeroportului Internațional Sibiu, prin promovarea unor mesaje cu conținut informativ – preventiv anticorupție, la care au participat și polițiști de frontieră, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu..

Foto: DGA Sibiu

Cetățenii pot sesiza faptele de corupție aflate în competența de cercetare a D.G.A. la adresa de e-mail sibiu.dga@mai.gov.ro, telefonic (la numerele 0269/208322; 0269/208383; 0269/208416) sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Sibiu din mun. Sibiu, str. Revoluţiei, nr.4. De asemenea, la nivelul Direcției Generale Anticorupție, faptele de corupție pot fi sesizate, prin apelarea gratuită a Call-center-ului anticorupţie 0800.806.806.

 Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu                   

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*