70 de elevi din Sibiu au șansa să-și descopere vocația

În luna aprilie, 70 de elevi de liceu din Sibiu sunt așteptați să participe la programul de orientare vocațională „Ora de Carieră”.

FOTO: organizatori

Programul se desfășoară pe parcursul a trei zile și oferă tinerilor șansa de a face deja primul pas spre realizarea unui plan de carieră, spre înțelegerea menirii lor personale, dar și profesionale, și spre dobândirea competențelor de leadership necesare în viitorul parcurs profesional.

Participarea este gratuită.

Astfel, în Sibiu, vor avea loc două ediții ale programului, după cum urmează:

  • Colegiul Național Octavian Goga – 10-12 aprilie 2024 (orele 9:00 – 13:00)
  • Continental Forum Sibiu – 13 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00),
    14 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00), 15 aprilie 2024 (orele 15:00 – 18:00)

Detalii despre program și înscrieri

Programul „Ora de Carieră” a pornit de la necesitatea existenței unui program special conceput pentru a veni în ajutorul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, aflați în căutarea vocației, a carierei, a domeniului potrivit în funcție de abilitățile și trăsăturile de personalitate ale acestora.

Primele două zile ale programului cuprind două workshop-uri de dezvoltare personală care îi ajută pe elevi să își identifice valorilorile personale și îi sprijină în procesul decizional de alegere a unei cariere.

De asemenea, împreună cu specialiștii fundației, participanții vor realiza un chestionar psihometric privind interesele lor vocaționale, rezultatele fiind interpretate prin prisma teoriei personalității dezvoltate de psihologul american John Holland.

A treia zi a programului este dedicată unui eveniment inspirațional de tip „Biblioteca Vie”, în cadrul căruia elevii au ocazia de a discuta cu specialiști din domeniile lor de interes, a căror experiență profesională și personală îi pot ajuta să facă primii pași spre cariera dorită.

Înscrierile în program se desfășoară până la data de 9 aprilie 2024 pentru sesiunea organizată la Colegiul Național Octavian Goga, respectiv 10 aprilie 2024 pentru sesiunea organizată la Continental Forum Sibiu.

Informații suplimentare despre program, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe https://leaders.ro/gls.

Pe parcursul ultimilor trei ani, peste 2.500 de elevi de liceu din toate județele țării au beneficiat de orientare vocațională în cadrul programului „Ora de Carieră”.

În Sibiu, programul se desfășoară pentru prima dată în acest format și este susținut de GLS România, în calitate de Partener Principal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*