70 de amenzi în șase ore de controale ale Poliției Rutiere pe străzile din Sibiu

70 de sancțiuni contravenționale aplicate, din care 53 pentru nerespectarea normelor rutiere, 397 de persoane testate pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri, 3 șoferi fiind pozitivi la alcool.

Foto: Facebook Poliția Sibiu

Acțiunile polițiștilor s-au desfășurat în sistem integrat, cu participarea atât a polițiștilor rutieri cât și a celor de ordine publică, în mediul rural dar și urban, în noaptea de 26/27 aprilie, în intervalul orar 22:00-04:00.

Foto: Facebook Poliția Sibiu

Acțiunile polițiștilor din cadrul Serviciilor Rutier și Ordine Publică au vizat creșterea gradului de siguranță rutieră, siguranță publică, precum si creșterea vizibilității și prevenirea sau descurajarea faptelor antisociale.

Din cele 53 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, 2 au fost aplicate pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Foto: Facebook Poliția Sibiu

Un al treilea șofer, a cărui alcoolemie a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul a fost depistat pe DN14.

În cadrul acțiunii, cu ajutorul aplicației eDAC, au fost legitimate 419 persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*