53 de națiuni, prezente la Red Bull Romaniacs 2018

Cel mai dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, începe mâine dimineață. Timp de cinci zile, toată suflarea hard-enduro-ului mondial va fi cu ochii pe Sibiu, unde concurenți din toate colțurile lumii vor încerca să ducă la bun sfârșit această cursă epuizantă.

Prima ediție a raliului de hard-enduro Red Bull Romaniacs a avut loc în urmă cu 15 ani. La start s-au aliniat atunci câteva zeci de concurenți ca astăzi, pe lista de start să apară reprezentanți din mai multe națiuni decât concurenți în prima ediție. „Pentru mine, primul raliu în România a fost o totală nebunie. A fost genul de cursă pe care o să o țin minte tot restul vieții mele, fără niciun dubiu”, spune Cyril Despres, triplu câștigător la Red Bull Romaniacs, sportivul care a câștigat primele două ediții ale acestei competiții.

Raliul se desfășoară pe durata a cinci zile. Prima zi este destinată prologului urban, ce are loc în fiecare an pe bulevardul Corneliu Coposu. Traseul artificial este creat de Andy Fazekas și echipa clubului Crazy Bike și, de la an la an, este din ce în ce mai dificil și în același timp mai spectaculos. „Prologul este show-ul pe care noi dorim să îl oferim orașului. În fiecare an sunt zeci de mii de sibieni și turiști care vin să vadă un eveniment unic în România, un eveniment ce aduce de fiecare dată faimă orașului Sibiu. În același timp, e și primul test pe care concurenții trebuie să îl treacă, un test greu, dificil, dar care îi bagă în priză pentru cele patru zile de offroad ce urmează”, spune Andy Fazekas.

Prologul Red Bull Romaniacs 2018 numără 12 obstacole artificiale care mai de care mai spectaculoase. Concurenții se vor întrebuința serios pentru a termina prologul, rezultatele urmând a stabili ordinea de pornire în prima zi de offroad.

Cea de-a 15-a ediție vine cu o premieră în hard-enduro-ul mondial. Nu mai puțin de 53 de națiuni din toate colțurile globului sunt reprezentate la startul Red Bull Romaniacs 2018. Cei mai mulți vin din Marea Britanie – 86 de motocicliști, urmată de Australia, cu 46, Germania și Austria cu câte 38, Rusia cu 35 și Franța cu 29. De asemenea, din Mexic vor veni 22 de rideri, iar din Statele Unite – 20. Alături de ei vor participa concurenți din Malaezia, Indonezia, Japonia, Niger, Chile, Peru, Coreea de Sud, Venezuela și chiar din Insulele Virgine.

Prin urmare, evenimentul va fi marcat de o paradă festivă ce va avea loc în această după-amiază. Reprezentanți ai fiecărei națiuni prezente la Red Bull Romaniacs 2018 vor mărșălui pe motociclete pe bulevardul Bălcescu, la ora 16.30, și vor ajunge în Piața Mare, unde favoriții competiției și reprezentanții celor 53 de națiuni vor fi prezentați în fața publicului. Prezentarea va fi urmată de o sesiune demo pe circuitul Prologului de pe bulevardul Coposu, unde cei mai buni motocicliști ai clasei Gold vor face pentru prima dată cunoștință cu surprizele pregătite de Andy Fazekas. Evenimentul se va încheia în jurul orei 18:30.

Prologul Red Bull Romaniacs va începe mâine dimineață, la ora 8/30, cu calificările claselor Bronze, Silver și Gold. Ultimii care vor intra pe traseu sunt concurenții de la clasa Iron care doresc să parcurgă Prologul pentru o clasare cât mai bună la startul primei zile de off-road. Pentru concurenții acestei clase. participarea la Prolog nu este obligatorie. Cei mai rapizi 35 de concurenți din fiecare clasă vor lua apoi startul în finalele ce încep la ora 17.

One Comment

  1. SUUUPER….AZI AU FOST LA STRAJA !!! Felicitari organizatorilor si sponsorilor !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*