500 de arbori plantați într-o singură zi în zona noului parc Belvedere

Ieri a avut loc o acțiune de plantare pe versantul de lângă noul parc Belvedere, scopul fiind acela de a fixa și mai bine solul și de a stimula biodiversitatea din proximitatea acestui nou obiectiv al orașului.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

La inițiativa companiei sibiene Colt și a Primăriei Municipiului Sibiu, împreună cu Asociația Plantează în România și Direcția Silvică Sibiu, 65 de voluntari, dintre care 40 de copii de la școala nr. 2 împreună cu învățătoarele lor s-au adunat aici și au reușit să planteze într-o singură zi 500 de puieți de pin, stejar, glădiță și larice, puși la dispoziție de compania Colt și partenerii menționați.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Și Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei Sibiu împreună cu Asociația cu Verdele-n Sus au contribuit la această acțiune, punând la dispoziție îngrășământul necesar prinderii puieților, precum și uneltele necesare desfășurării acțiunii.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

„Îi felicit pe toți pentru faptul că se implică activ, pentru toată munca depusă și pentru faptul că au ales să fie exemple prin acțiune proprie pentru un Sibiu mai verde” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

„Reamintim că Primăria Sibiu a plantat în parcul Belvedere peste 600 de arbori, 2.000 de arbuști, 1.300 de metri liniari de gard viu și a a însămânțat cu iarbă suprafețele. Astfel, această zonă a orașului devine și aceasta mult mai verde și plăcută sibienilor” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*