41 de sesizări în legătură cu procesul electoral, până la ora 19.00. Trei dosare penale în ultimele trei ore

Până la ora 18.30, la nivelul judeţului Sibiu, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică. Au fost semnalate 41 de sesizări în legătură cu procesul electoral, iar în ultimele trei ore au fost întocmite trei dosare penale.

Foto: Mesagerul de Sibiu

De la începutul procesului electoral, structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Sibiu au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Au fost semnalate 41 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre care 20 nu s-au confirmat în urma verificărilor, 16 au fost soluționate, iar 5 se află în curs de soluționare.

Toate sesizările cu caracter electoral sunt gestionate corespunzător și echidistant.

În ultimele 3 ore, în contextul electoral, au fost înregistrate 3 dosare penale privind incidente electorale, după cum urmează:

Un dosar penal vizează săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În comuna Brădeni, un localnic i-ar fi oferit o sumă de bani unei alegătoare pentru a vota un anumit candidat.

Un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului urnei de vot a fost deschis de către polițiști după ce, la o secție de votare din localitatea Alma, echipa de jandarmi care gestionează votarea cu urna mobilă a constatat că președintele secției se deplasase anterior, fără însoțirea forțelor de ordine, la persoanele care solicitaseră să-și exprime votul cu ajutorul urnei mobile.

Ca urmare a suspiciunii rezonabile că anumite persoane din municipiul Mediaș ar fi încercat să convingă alegătorii să susțină cu ocazia alegerilor o formațiune politică, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de coruperea alegătorilor și violarea confidențialității votului.

De asemenea, au fost constatate 11 contravenții, în toate cazurile fiind luate măsuri conform legislației în vigoare.

„Reamintim cetățenilor că, în orele următoare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, au transmis reprezentanții Centrului de Comunicare Județean Sibiu.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*