40 de șoferi au rămas pietoni în județul Sibiu în minivacanța de Sfânta Maria

În perioada 11 – 15 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au acționat zilnic, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Foto: Arhivă

Polițiștii rutieri au folosit în acțiunile desfășurate aparatele radar dar și pe cele DrugTest.

În cadrul acțiunilor desfășurate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 637 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 167.000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicare pentru nerespectarea regulilor rutiere privind viteza de deplasare (318 sancțiuni), în 18 situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Au fost reținute 40 de permise de conducere, din care 4 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, și au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și 7 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Spre exemplu, în seara zilei de 15 august, în jurul orei 19:00, polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control în trafic, pe DN 7, în Tălmaciu, un bărbat în vârstă de 29 de ani, localnic.

Polițiștii, în urma testării acestuia cu aparatul Drugtest au constatat că se afla sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv la substanța THC-5(Cannabis).

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 15 august a.c., în jurul orei 21:50, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control în trafic, în satul Veștem, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 61 de ani.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că nu deține permis de conducere și nici actele de identificare ale mașinii întrucât aceasta nu îi aparține.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*