35 de sesizări în legătură cu votarea, până la această oră. Câte s-au confirmat?

Până la ora 15.00, la nivelul întregului județ au fost semnalate 35 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre care 20 nu s-au confirmat în urma verificărilor, 6 au fost soluționate, iar 9 se află în curs de soluționare.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei și au fost întocmite trei dosare penale.

Este vorba despre un dosar penal pentru furt, după ce, în jurul orei 09.20, s-a sesizat lipsa unei ștampile de vot dintr-o secție de votare din municipiul Sibiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că un sibian, în vârstă de 72 de ani, ar fi uitat să predea ștampila după vot, revenind în secția de votare cu ștampila în jurul orei 10.30.

Un al doilea dosar penal a fost deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în urma unui apel 112, în care un alegător a sesizat faptul că în momentul în care a primit de la membrii comisiei de votare buletinul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, a constatat că acesta avea deja aplicată ștampila cu inscripția „votat” pe una dintre formațiunile politice. Alegătorului i-a fost înmânat un alt buletin de vot pentru a-și exprima opțiunea.

Al treilea dosar penal vizează săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, după ce prin apel 112, locțiitorul președintelui unui circumscripții electorale a sesizat faptul că este posibil ca în urnele unei secții de votare să fi fost introduse de anumite persoane mai multe buletine de vot. Polițiștii, în urma verificărilor efectuate, la inventarierea tuturor buletinelor de vot existente în secția de votare au stabilit că primii trei votanți, din eroare, au primit de la membrii sectiei de votare mai multe exemplare din buletinele de vot pe care le-au introdus în urna de de vot.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost legitimate 388 de persoane, au fost verificate 296 de vehicule și au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*