30 de stejari plantați la monumentul lui Mihai Viteazul din Șelimbăr

Garda Forestieră Brașov, împreună cu Prefectura Sibiu și cu sprijinul personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Valea Sadului – districtul Șelimbăr, a plantat 30 de puieți de stejar roșu la Monumentul ridicat în memoria ostașilor lui Mihai Viteazul căzuți pe câmpul de luptă din bătălia de la Șelimbăr în anul 1599 și a ostașilor români căzuți pe întinsul țării în războiul 1916-1919.

Acțiunea s-a desfășurat miercuri și a avut loc în cadrul programului „Pădurea Centenar”, organizat pentru celebrarea centenarului Marii Uniri. Au luat parte prefectul Adela Muntean, subprefectul Horațiu Marin, primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Brașov, Cristian Vasilică Ignat, și angajați ai Gărzii Forestiere Brașov și ai OS Valea Sadului.

„Bătălia de la Șelimbăr între oastea Țării Românești condusă de Mihai Viteazul și oastea Transilvaniei condusă de cardinalul Andrei Bathory s-a terminat cu victoria clară a armatei condusă de Mihai Viteazul care a deschis drumul spre cetatea Alba Iulia unde s-a înfăptuit prima unire a Transilvaniei cu Țara Românească.  Alegerea cu grijă de către silvicultori a 30 de puieți de stejar roșu (Quercus Rubra), ca viitori arbori decorativi care au fost plantați și care vor oferi în viitor un aspect decorativ deosebit, este una inspirată. Aceștia vor străjui monumentul ridicat în cinstea eroilor, iar coroanele lor înnobilate de frunzele roșiatice simbolizează sângele vărsat pentru neamul românesc“, se arată într-un comunicat al Gărzii Forestiere Brașov.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*