27.000 de copii infectați în 7 zile. Ce se întâmplă cu școlile? Sorin Cîmpeanu: Următoarele 2 săptămâni vor fi grele pentru toată lumea

Elevi din peste 100 de școli învață de astăzi online, din cauza Omicron. Tulpina ultracontagioasă a infectat în ultima săptămână 27 de mii de copii, iar părinții primesc continuu informări despre colegi ai copiilor sau profesori care s-au îmbolnăvit. În fața acestei situații, ministrul educației spune, la Digi24, că școlile rămân deschise, dar sunt păreri, inclusiv medicale, care contestă principiul după care se decide trecerea la școala online, și anume gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale.

În timp ce 108 scoli trec la ore online, prima școală care a fost închisă din cauza numărului mare de infectări se pregătește să revină la cursuri în clasă, în câteva zile. Directorul Colegiului „I. L. Caragiale” din Capitală se teme însă că școala nu va rezista prea mult deschisă, mai ales că se confruntă în continuare cu un val de infectări în rândul elevilor.

„Teama mea este că dacă se vor păstra aceste reglementări, peste o săptămână, mai mult ca sigur vom fi din nou online. Vedem cu toții că suntem pe un trend ascendent. Mă aștept ca ce s-a întâmplat săptămâna trecută să se întâmple în săptămâna de școală, pentru că reglementările, așa cum sunt  ele acum, prevăd ca într-un interval de 7 zile, dacă într-o clasă sunt 3 cazuri, clasa aceea se închide. Iar numărul crește”, a declarat duminică seara la Digi24 Andreea Bondea, directoarea Colegiului „I.L. Caragiale”.

Rata de răspândire a variantei Omicron este extrem de mare, mai ales în rândul copiilor.

Ministrul educației: Ministerul Sănătății are competențe de a decide. Eu n-am susținut niciodată trecerea tuturor școlilor online

El a menționat că a discutat chiar de două ori, duminică, cu ministrul sănătății și de fiecare dată concluzia a fost clară, că există reguli și trebuie respectate: la 75 la sută grad de ocupare, școlile și grădinițele trec în online și se revine la formatul fizic când gradul de ocupare a paturilor pentru bolnavii COVID scade la 70 la sută. „Eu nu am competențe sanitare și epidemiologice”, a punctat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*