FOTO: 20 de echipamente de ultimă generație pentru creșterea siguranţei pasagerilor la Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu este unul dintre factorii contextuali de dezvoltare economică și socială a județului Sibiu. Includerea Aeroportului Internațional Sibiu în Master Planul General de Transport al României (MPGT) confirmă că aeroportul sibian este una dintre prioritățile țării noastre din punct de vedere al infrastructurii de transport, transmite Consiliul Județean.

În acest context, Consiliul Județean Sibiu a stabilit că misiunea Aeroportului Internațional Sibiu este aceea de a asigura un trafic fluent de pasageri și de a deveni o alegere viabilă a operatorilor de transport aerian, prin asigurarea unei infrastructuri moderne și prin promovarea celor mai înalte standarde privind calitatea serviciilor prestate, protejarea resurselor și a mediului și a unui nivel ridicat de responsabilitate socială.

Prin proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de securitate și siguranţă al pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Sibiu – activităţi non-economice”, co-finanțat 2% din bugetul Consiliului Județean Sibiu, 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională și 13% din bugetul național, în valoare totală de 37.460.285 lei au fost achiziționate 20 de echipamente ultra-performante care contribuie la creșterea siguranței și securității pasagerilor, creșterea calității serviciilor prestate, dar și la reducerea amprentei de carbon în ceea ce privește activitatea aeroportului.

Așadar, 16 echipamente de securitate și siguranță sunt deja recepționate, urmând ca un număr de alte 4 (patru) echipamente achiziționate să fie livrate și/sau recepționate până în luna martie 2022, conform clauzelor contractuale.

Echipamentele achiziționate fac parte din categoria utilajelor cu cel mai redus impact asupra mediului în ceea ce privește emisiile de carbon.

Totodată, Aeroportul Internațional Sibiu beneficiază de o autospecială PSI dotată cu un element de tip HRET care poate anihila un eventual incendiu inclusiv la bordul aeronavei și care prin tehnologia utilizată crește considerabil nivelul de siguranță pe aeroport. Aceasta este cea mai modernă autospecială  de acest tip de pe aeroporturile din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*