Începând cu noaptea trecută, Aeroportul Internațional Sibiu s-a integrat în spațiul Schengen

Începând cu noaptea trecută, Aeroportul Internațional Sibiu a adoptat regulile Schengen de trecere a frontierei.

Foto: Aeroportul Internațional Sibiu 

„Aeroportul Internațional Sibiu salută decizia istorică luată de Comisia Europeană, prin care România devine Stat membru al Spațiului Schengen cu drepturi depline în ceea ce privește frontierele aeriene (aeroporturi).

Este un moment semnificativ pentru țara noastră și pentru toți călătorii care utilizează serviciile noastre.

Foto: Aeroportul Internațional Sibiu 

În ziua inaugurării Air Schengen la Aeroportul Internațional Sibiu, primii pasageri care au beneficiat de noua organizare a fluxurilor, care a facilitat accesul către zona de intrare în țară și către zona de pre-îmbarcare fără necesitatea efectuării controlului de frontieră, au fost cei care au călătorit alături de compania Lufthansa dinspre și spre München, la orele 00:57, respectiv, 06:10. Totul a decurs conform așteptărilor.

Pe această cale, mulțumim colegilor din cadrul sectorului Poliției Frontieră Sibiu, precum și colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru modul în care s-au mobilizat și adaptat noului mod de procesare a pasagerilor.

Aeroportul Internațional Sibiu este dedicat îmbunătățirii continue a serviciilor oferite și asigură pasagerii că va continua să implementeze măsuri menite să optimizeze experiența lor de călătorie.

Informații utile pentru pasageri:
Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum și Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein” au transmis reprezentanții Aeroportului sibian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*