125 de magazine amendate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului în luna decembrie

În perioada 1 – 31 decembrie 2023 s-au efectuat controale la  un număr total de 162 operatori economici: în magazine alimentare și nealimentare, supermarketuri, hipermarcheturi, târguri specifice, piețe agroalimentare și unități turistice din județul Sibiu.

Foto: Arhivă

 

 

 

La un numar de 125 operatori economici, au fost găsite abateri de la legislația protecției consumatorilor.

Au fost controlate 11250 kg de produse, dintre care s-au gasit 1839 kg de produse cu abateri. Pentru abaterile constatate la produse si servicii oferite consumatorilor, s-au intocmit 125 de procese verbale cu sancțiuni contravenționale, dintre care: 82 amenzi contraventionale in valoare totala de 679 000 lei si 45 avertismente.

Printre abaterile constatate de inspectori s-au numărat carne de porc proaspătă fără informații privind data limită de consum, carne depozitată în condiții necorespunzătpoare, nerespectarea condițiilor de păstrare a preparatelor din carne specifice sărbătorilor, etichetare incompletă sau termene de valabiliate depășite.

Easemenea au fost găsite produse care la raft aveau un preț diferit față de cel de la casa de marcat, dulciuri fără termen de valabilitate, sau fără informații privind substanțele alergene conținute.

În urma controalelor au fost  dispuse și alte măsuri cum ar fi:

Oprire definitivă de la comercializare a produselor periculoase  și neconforme în cantitate 380 kg, în valoare de 10 250 lei.

Oprirea temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate pentru 1459 kg  produse alimentare și 380 bucăți produse nealimentare neconforme în valoare totală de 46 350 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*