12 studenți de la Universitatea din Brașov au construit de la 0 o mașină de curse și câștigă întreceri pe circuite celebre

BlueStreamline, echipa de curse a Universităţii Transilvania din Braşov, a câştigat pentru a doua oară, în decurs de două săptămâni, locul întâi la competiţia „Formula Student”, de această dată în Spania, pe circuitul din Catalunya, transmite AGERPRES.

 

Foto: Facebook Universitatea Transilvania din Brașov

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, la start s-au aliniat nu mai puţin de 36 de echipe de la universităţi din Europa.

Pe lângă întrecerile de pe pistă, echipele de studenţi au avut de parcurs şi probe precum prezentarea unui business plan, prezentarea costurilor necesare pentru realizarea monopostului şi chiar al planului legat de design-ul maşinii de curse.

În total au fost opt probe pe care cei 12 studenţi UNITBV, coordonaţi de conf. dr. ing. Mihai Comşiţ, le-au trecut cu brio: locul 10 la Business Plan, locul 6 la Cost Report, locul 4 la Design Report, poziţia a 4 la SkidPad, 3 la autocross, 2 la acceleraţie, locul 1 la anduranţă şi locul 1 la Eficienţă. La final, punctajul total i-a adus pe studenţi direct pe locul 1 la clasa Combustie.

„Dacă o echipă de 12 studenţi şi un profesor au reuşit într-un an să proiecteze şi să construiască de la zero o maşină de curse cu care să câştige competiţii internaţionale de prestigiu înseamnă că în ţara aceasta se poate face şi se face şcoală, iar România are viitor. Felicitări studenţilor şi profesorului lor!”, a transmis prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, citat în comunicat.

Echipa BlueStreamline se află la a 13-a participare pe circuitul din Catalunya, Spania, fiind singura echipă din Europa care a participat la toate ediţiie „Formula Student Spain”.

Echipa BlueStreamline se va întoarce acum în ţară cu două medalii de aur obţinute în Portugalia şi Spania, urmând ca în zilele care vin să plece în Croaţia, la cea de-a treia competiţie internaţională.

La finalul lunii iulie, BlueStreamline a lansat cel de-al 14-lea monopost construit de la zero de studenţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*