110 ani de la înființarea echipei „Șoimii” Sibiu

Aniversarea va fi sărbătorită în vara aceasta în acest an printr-un eveniment deosebit.

Foto: Asociația „Șoimii Old-Boys”

Foștii jucători ai Șoimilor se vor reuni, din nou, în această vară pentru un meci demonstrativ cu Luceafărul București, „naționala” mică a anilor ’80 de unde s-au ridicat, printre alții, Gheorghe Hagi sau Emil Săndoi.

FC Șoimii Sibiu, cea mai iubită echipă a fotbalului sibian, va aniversa în acest an peste un secol de la înființarea clubului în anul 1913.

În 8 iulie, stadionul Măgura din Cisnădie va fi gazda unui eveniment la care vor participa foștii jucători ai Șoimilor din anii ’80 cărora le vor fi parteneri de joc componenții echipei Luceafărul București – UEFA ’83, din care nu vor lipsi Săndoi, Cârjan, Varga, Țârlea sau Mészáros. Vor onora jocul peste 30 de foști fotbaliști ai Șoimilor, alături de care vor fi legende ale fotbalului sibian dar și vechea galerie.

Foto: Asociația „Șoimii Old-Boys”

Reuniunea Șoimilor a devenit o tradiție în fiecare vară sub egida Asociației „Șoimii Old-Boys” care continuă să mențină viu spiritul clubului și după dispariția echipei de seniori, în 2001.

Din echipa Șoimilor fac parte: Nicu Văcar, Vasile Șoaită, Vasile Rusu, Puiu Muscă, Mircea Rotar, Dorian Ștefan, Nicu Florescu, Bogdan Cherecheș, Dan Raica, Dan Curtean, Dorel Popa, „Jderu” Coldea, Valentin Teleșpan, Vasile Armenean, Vasile Nucă, Constantin Cosma, Ion Gheorghe, Petre Ucidău, Dan Moromete, Marius Iacob, Adrian Bârză, Dan Dragoman, Bogdan Beleț, Ovidiu Martin, Adrian Văsâi, Emil Bârsan, Dan Călinescu și, din generația tânără, Ioan Corlaciu, Flori Szabo, Marius Roman alături de mulți alți simpatizanți ai Șoimilor. Invitați: Ioan Negru, Martin Schwartz, Ioan Cherciu, Traian Frățilă, Aurelian Beleaua.

De la Luceafărul au confirmat: Emil Săndoi (U. Craiova), Mihai Țârlea (UTA/Steaua), Alpár Mészáros (U. Cluj/Dinamo), Florin Hâncu (Steagu Brașov/Petrolul), Gabi Hodină (Bacău/CSM Reșița), Constantin Varga (Dinamo, Poli Timișoara), Florin Gavrilă (Corvinul), Dorin Martha (Rapid), Sorin Ilovan (Gloria Bistrița), Ovidiu Cârjan (Dinamo), Adrian Văsâi, Dan Călinescu și Emil Bârsan (FC Șoimii).

Tot în această vară, Șoimii Old-Boys are programate alte câteva meciuri ale căror date urmează a fi stabilite: cu Textila Cisnădie (luna mai), câte o „dublă” cu Gaz Metan Mediaș, Chimia Orașul Victoria, Steagul Roșu Brașov, plus participarea la ediția a II-a a Memorialului „Horațiu Judele” de la Făgăraș alături de Nitramonia Făgăraș, Steagul Roșu și Orașul Victoria.

Șoimii Sibiu – Luceafărul București va fi sâmbătă, 8 iulie, pe stadionul Măgura din Cisnădie. Ora jocului nu a fost stabilită încă, iar întrarea va fi gratuită.

Luceafărul București este un fost club de fotbal din București. Echipa a fost înființată în 1978, având ca obiectiv selecționarea permanentă a celor mai talentați copii și juniori din întreaga țară și pregătirea lor în vederea obținerii unor rezultate valoroase la nivel de juniori în competiții internaționale. Mai puțin de un deceniu, între 1978 și 1985, clubul Luceafărul București a funcționat ca un centru de formare a tinerilor jucători, apogeul performanței la nivel de echipă reprezentându-l bronzul cucerit de naționala de tineret, în 1981, la Mondialele din Australia.

FC Șoimii Sibiu a activat pe scena fotbalistică din România între 1913 și 2001. A participat de 3 ori în Divizia A (1932-1934 și 1950). A atins de două ori faza semifinală a Cupei României (1949 și 1950), eliminată de fiecare dată de CCA București (Steaua). Între 1974 și 1984 ratează de 5 ori promovarea în prima divizie terminând de fiecare dată pe locul 2 în Divizia B.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*