11 km de piste pentru bicicliști, deschise în Șelimbăr

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, anunță finalizarea amenajării pistelor pentru biciclete din apropierea lacurilor Șopa.

”Dragi prieteni, pistele de biciclete din pădurea Șopa sunt pregătite pentru iubitorii de natură și sport!”, a postat primarul pe pagina sa de Facebook.

Proiectul zonei de promenadă Șopa prevede amenajarea aleilor, instalarea unor bănci, precum și zonele de picnic și pistele de biciclete. Valoarea lucrărilor a fost de 160.000 lei. Investițiile vor continua, a anunțat edilul.

”Acum am încheiat un prim pas, se poate intra cu bicicletele pe acest traseu. În etapa a doua urmează amenajarea zonelor de picnic, la liziera pădurii. În viitor, vrem să dezvoltăm această zonă. Pe unul din lacuri vrem să amenajăm pontoane, să se poată închiria bărci, pe maluri să se poată face plajă, iar pe altul intenționăm să-l amenajăm pentru pescuit”, spune Marius Grecu.

Accesul pe pistele de biciclete se poate face atât din Șelimbăr, cât și din Sibiu și Cisnădie. Din Sibiu, amatorii de plimbări cu bicicleta pot merge în continuarea Bulevardului Mihai Viteazu, peste pârâul Seviș și în continuare spre Șopa. Din Șelimbăr, accesul se face de lângă terenul de fotbal de pe drumul care face legătura dintre Drumul Național 1 și mănăstire, iar din Cisnădie, din continuarea Cartierului Arhitecților, spre Șelimbăr.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*