10 studenți ai AFT, participanți la o instruire în Slovacia

O delegație a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu formată din lt.col.prof.univ.dr. Paul Tudorache, lt.col.conf.univ.dr. Ionuț-Alin Cîrdei, Ramona-Elena Herman și zece studenți din cadrul programului de studii universitare de licență „Leadership Militar”, a participat, în perioada 29.01 – 03.02.2024, la cea de-a cincea întâlnire transnațională (Transnational Project Meeting – TPM) și la cea de-a doua activitate de predare-învățare-instruire (Learning, Teaching, Training – LTT) din cadrul proiectului „Educarea și Instruirea Interdisciplinară în cadrul Războiului Hibrid” (Interdisciplinary Education And Training On Hybrid Warfare).

Foto: AFT Sibiu

Activitatea, organizată de Academia Forțelor Armate „General Milan Rastislav Stefánik”, Liptovský Mikulás, Slovacia, a oferit studenților Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu posibilitatea unui schimb de experiență cu colegi din universități civile, dar și oportunitatea de a participa la o serie de seminare față în față și la testarea unor module pe platforma MOOC (Massive Open Online Course) creată de membrii proiectului.

Foto: AFT Sibiu

Totodată, aceștia au reușit să își însușească conceptele teoretice și aplicative referitoare la războiul hibrid, prezentate în cadrul seminarelor, care le-au permis dezvoltarea competențelor necesare în rezolvarea unui scenariu de război hibrid, axat pe reacția interinstituțională a capabilităților proprii în situația unui atac terorist asupra unui baraj de acumulare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*