10 beneficii dovedite ale ceaiului verde. E una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă

Ceaiul verde are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Acest tip de ceai ne poate ajuta la sănătatea mentală, dar și la menținerea unei greutăți moderate.

Foto: freepik.com

Beneficii dovedite ale ceaiului verde. Unele studii arată că ceaiul verde poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului.
„Ceaiul verde este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă, care ar putea avea multe beneficii potențiale pentru sănătate”, scrie healthline.com, un site specializat, care a arătat beneficiile ceaiului verde într-un articol bazat pe dovezi științifice.

Beneficiile dovedite ale ceaiului verde

Conține compuși antioxidanti pe bază de plante: Ceaiul verde conține un tip de polifenol numit catechină. Catechinele sunt antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor și oferă alta beneficii pentru sănătate.

Poate îmbunătăți funcția cognitivă: O lucrare de cercetare din 2017 a constatat că cei care consumă ceai verde pot avea beneficii cognitive, ale dispoziției și funcției creierului. Acest lucru se poate întâmpla datorită compușilor din ceaiul verde, precum cofeina și L-teanina.

Ar putea ajuta la arderea grăsimilor: O analiză din 2022 a constatat că ceaiului verde are capacitatea de a influența pozitiv metabolismul, dar această capacitate este îmbunătățită cu exerciții aerobice sau de rezistență.

Ar putea reduce riscul unor tipuri de cancer: În timp ce dovezile sunt mixte și inconsecvente, cercetările au asociat consumul de ceai verde cu o șansă redusă de a dezvolta anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul pulmonar sau cancerul ovarian.

Poate proteja creierul de îmbătrânire: Un studiu din 2020 a arătat că ceaiul verde a fost asociat cu niveluri mai scăzute ale anumitor markeri legați de boala Alzheimer la persoanele fără probleme cognitive actuale cunoscute

Beneficiile dovedite ale ceaiului verde

Ar putea ajuta la sănătatea orală: O revizuire a studiilor din 2021 a constatat că utilizarea extractului de ceai verde sau consumul de ceai verde ar putea fi asociat cu o sănătate orală mai bună.

Poate ajuta la gestionarea zahărului din sânge: O analiză din 2020 a constatat că ceaiul verde poate ajuta la reducerea zahărului din sânge în timpul postului pe termen scurt, deși nu pare să aibă un efect asupra zahărului din sânge sau insulinei pe termen lung.

Ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă: revizuire recentă a studiilor sugerează că dacă este consumat regulat, ceaiul verde ar putea reduce mulți factori de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi tensiunea arterială sau lipidele.

Te poate ajuta să slăbești: Mai multe studii arată că ceaiul verde poate ajuta la pierderea în greutate. Un studiu din 2022 a constatat că dacă zilnic consumi patru sau mai multe căni de ceai verde ai putea avea o șansă mai mică de obezitate abdominală cu 44%, dar efectul a fost semnificativ doar pentru femei.

Te-ar putea ajuta să trăiești mai mult: Ceaiul verde poate avea compuși de protecție împotriva cancerului și a bolilor de inimă, care vă pot ajuta să trăiți mai mult. Cercetarile din Japonia au descoperit că cei care beau câteva căni pe zi au risc mai mic de deces din toate cauzele.

Cu toate acestea, excesul nu este niciodată de ajutor. Aveți grijă să consumați ceaiul verde în cantități moderate, ca să nu aveți parte de reacții adverse. Consumul în exces ar putea să ducă la alte probleme.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*