Zeci de pasionați de gătit gulyaș veniți atât din țară, cât și din Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia vor participa la a XV-a ediție a Zilelor Hungarikum.
Concursul de gătit gulyaș va avea loc sâmbătă pe poiana de lângă Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
29 echipe s-au înscris la ,,duelul ceaunelor de gulyaș” programat pentru sâmbătă, 6 iulie, iar duminică, 7 iulie, 12 echipe de profesioniști și invitați ai organizatorilor intră în ,,arenă”.
Pe lângă vestitul gulyás – preparat din carne de mânzat, porc sau chiar din miel – printre preparate se vor mai regăsi: tocăniță de cocoș, tocăniță de porc cu șoric și garnitură, supă de iepure, bogrács de Sibiu, deserturi, fasole boabe ca la Mohács, haluska din Slovacia sau tocană de mangaliță fiartă în bere artizanală Augusta.
Detalii despre program https://szeben.ro/ro/program-zilele-hungarikum-2024/