Zeci de muncitori străini abandonaţi de angajator au intrat în greva foamei

Zeci de muncitori străini care au fost abandonaţi de către angajator au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante, a declarat ieri pentru Agerpres inspectorul şef adjunct al ITM Sibiu, Lucian Radu.

„Ei ne-au spus că de astăzi intră în greva foamei, ne-au trimis o adresă de nemulţumire, pe care am redirecţionat-o la ITM Bucureşti”, a explicat Lucian Radu.

Potrivit sursei citate, este posibil ca o parte dintre angajaţii străini să se fi angajat între timp, la firme din Sibiu.

Muncitorii străini au sesizat ITM Sibiu şi s-au plâns de faptul că ei au fost angajaţi de o firmă din Bucureşti, ca să muncească pe şantier la Sibiu, însă după ce a venit pandemia de noul coronavirus, au fost abandonaţi la Sibiu, fără să li se mai plătească salariile.

Directorul filialei din Sibiu de la Crucea Roşie, Răzvan Biriş, confirmă că aceşti muncitori străini au fost ajutaţi cu hrană şi asistenţă medicală, însă spune că ultima dată când voluntarii Crucii Roşii au fost la locul unde sunt cazaţi muncitorii, a fost săptămâna trecută.

În luna aprilie, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, declara că a luat legătura cu cei de la Imigrări din Poliţia Sibiu, la solicitarea Ambasadei Egiptului la Bucureşti, care a sesizat situaţia angajaţilor abandonaţi de patron.

Potrivit prefectului judeţului Sibiu, Mircea Creţu, cei 48 de muncitori egipteni au fost angajaţi în România, de o firmă din Bucureşti, care a încheiat un contract cu o firmă de construcţii din Sibiu. Muncitorii egipteni veniseră să lucreze pe un şantier din Sibiu, însă criza generată de noul coronavirus a făcut ca firma angajatoare să le încheie contractele de muncă, fără a-i putea repatria în ţara de origine.

„Erau angajaţii unei firme din Bucureşti, care avea şi o filială la Ploieşti. Firma din Bucureşti a încheiat un contract cu o firmă de construcţii din Sibiu. Acel contract s-a reziliat când a început coronavirusul şi oamenii au rămas aici. Acea firmă i-a cam abandonat pe aceşti oameni”, a spus, în aprilie, prefectul Mircea Creţu.

Angajaţii egipteni au făcut o plângere în 9 martie la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Sibiu, care a redirecţionat sesizarea către ITM Bucureşti, întrucât angajatorul este o firmă cu sediul în Capitală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*