Weekend plin pentru ISU Sibiu

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns în acest sfârșit de săptămână unui număr de 158 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

Foto: ISU Sibiu

Dintre acestea 5 incendii de vegetație, în localitățile Avrig, Mediaș, Bungard și Sibiu, două incendii în gospodării și două intervenții ale echipei pirotehnice.

Pompierii militari ai Stației de Pompieri Agnita au intervenit pentru stingerea a două incendii care au avut loc în gospodării.

Mai exact, în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 19:00, prin apel pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii au fost solicitați pentru stingere unui incendiu în localitatea Noiștat. La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și SVSU Iacobeni.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (șură) de aproximativ 50 mp. În urma incendiului a ars în totalitate anexa precum și fânul depozitat în interior (aproximativ 40 de baloți de fân), dar și  aproximativ 4 m3 de material lemnos.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu defect. Pompierii au salvat casa precum și alte anexe aflate în imediata vecinătate.

Duminică, în jurul orei 15:00, pompierii militari din Agnita au intervenit în localitatea Brădeni, pentru a stinge un incendiu din interiorul unei bucătării, care s-a propagat și la acoperișul casei.

S-a acționat prompt, astfel incendiul a fost limitat, fiind salvată locuința. În urma incendiului afectată o suprafață de aproximativ 10 mp din bucătăria casei și din acoperiș. Pompierii au acționat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, fiind sprijiniți de SVSU Brădeni. Incendiul a fost cauzat de jarul căzut dintr-o sobă fără acumulare de căldură (sobă de gătit).

Echipa pirotehnică a ISU Sibiu a intervenit în acest sfârșit de săptămână în localitățile Poplaca și Poiana Sibiului, pentru ridicarea unor elemente de muniție rămasă neexplodată. În ambele situații s-a constatat că este vorba despre carcasa unor elemente de muniție, fără focus. Pe această cale reamintim cetățenilor în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată să respecte următoarele măsuri de prevenire:

Nu atingeți aceste elemente.

Nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,

Nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

Anunțați ISU sau Poliţia prin apel pe numărul unic de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi distrugerii acestor elemente.

În ceea ce privește misiunile de asigurare a măsurilor specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență  pe care pompierii sibieni le-au desfășurat în acest sfârșit de săptămână în cadrul Întâlnirii Internaționale a Sașilor și în cadrul Sibiu Wake Trophy, nu au fost înregistrate situații de urgență deosebite. Două persoane au avut nevoie de asistență medicală la fața locului însă nu au necesitat transportul la spital.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura