Weekend cu mulți cai putere, probe pe macadam şi adrenalină la cote maxime la Sibiu

UPDATE: Înaintea ultimei probe speciale a Raliului, Tempestini era instalat confortabil în fotoliul de lider,  poziția secundă fiind ocupată de sibienii Raul BADIU/Rareș FEȚEAN.

 

În acest weekend, oraşul nostru s-a transformat într-o adevărată herghelie de cai putere cu ocazia Raliului Sibiului – Bilstein 2024, o competiție consacrată în lumea motorsportului național. Declarat cel mai bun și mai dur raliu pe macadam din Campionatul Național de Raliuri Betano, la Raliul Sibiului se întrec anul acesta 72 de echipaje.

 

Ștefana BABA

foto: Mesagerul de Sibiu

Raliul Sibiului, apreciat la nivel național și internațional

De la an la an, Raliul Sibiului devine tot mai apreciat, dobândind notorietate atât la nivel național, cât și internațional. Anul acesta, 10 echipaje internaționale s-au înscris la competiția sibiană și se întrec pe probele speciale. Întrebat ce este atât de special la Raliul Sibiului, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu a spus: „În primul rând e un contrast frumos între prezența mașinilor în parcul închis, în Piața Mare, care vine de acum câteva sute de ani cu istoria locurilor acestea și zbuciumul extraordinar de pe probele speciale unde herghelia asta de cai putere, mașinile de ultimă generație trec cu aproape 200 km/h printre copaci, prin păduri, pe macadam. Cred că acesta este farmecul, și, de asemenea, Șanta, proba de noapte, este unică nu numai în România.”

foto: Mesagerul de Sibiu

Premieră în România, doamnele macadamului sibian

Deși unii ar spune că este un sport dedicat bărbaților, 23 de doamne demonstrează contrariul și se întrec anul acesta la Raliul Sibiului – Bilstein 2024, arătându-le tuturor că sunt dornice de aventură. „Sunt 70 de sportivi la start, dintre care o premieră în raliurile din România, sunt nu mai puțin de 23 de doamne, două pilot și 21 copilot, un lucru extraordinar, mai ales că raliul pe macadam este destul de dificil”, a declarat Norris Măgeanu, Președintele FRAS. Printre aceste doamne se numără și sibianca Crina Bucur care l-a ghidat în calitate de copilot pe fratele său Călin Bucur. Din păcate, echipajul sibian format din frații Bucur a abandonat în cursul zilei de sâmbătă, din cauza unor probleme tehnice. Astăzi au revenit pe probe și speră la un rezultat bun la raliul de casă.

foto: Mesagerul de Sibiu

Condiții aprige din cauza caniculei

Dacă toată lumea se plânge de temperaturile ridicate din oraș, echipajele prezente la Raliul Sibiului fac față cu brio zecilor de grade din mașina de raliu. În aceste zile caniculare, toți sportivii au demonstrat că pasiunea, adrenalina și dorința de a participa la un asemenea raliu sunt mai presus decât temperatura de saună din mașină și decât întreg echipamentul care îi incomodează în aceste condiții de cod portocaliu de caniculă. „În mașină se fac 65 de grade Celsius, spre 70. Un pilot poate slăbi 4 kilograme în două zile doar stând în mașină. Condițiile vor fi extreme, dar ne hidratăm, bem apă și încercăm să ne bucurăm de acest raliu”, a menționat Andrei Gîrtofan, pilot la Raliul Sibiului.

foto: Mesagerul de Sibiu

Organizatorii Raliului Sibiului au ținut cont că în acest final de săptămână are loc finala EURO 2024 și îi invită în Piața Mare pe sibienii care iubesc acest sport. Astfel, duminică de la ora 22:00, meciul de fotbal se va putea vedea în centrul orașului, pe ecranul amplasat de Sibiu Racing Team.

foto: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*