Vremea frumoasă menține Transfăgărășanul deschis în continuare

Deși trebuia să se închidă în 20 octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis ca Transfăgărășanul să rămână deschis și după această dată. Motivul care a stat la baza acestei decizii a CNAIR este vremea care se anunță în continuare frumoasă în zona Munților Făgăraș.

Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie”, informează CNAIR printr-un comunicat de presă citat de AGERPRES.

Acest normativ reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C (Transfăgărăşan, n.r.) şi DN 67C (Transalpina, n.r.) în vederea asigurării viabilităţii acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

În perioada de iarnă, când condiţiile meteorologice nu permit circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, aceasta este interzisă pe DN 7C – „Transfăgărăşan” între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).
Pe de altă parte, Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.
„Menţionăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, se mai arată în comunicatul citat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura