Voluntari pentru Sibiu

Proiectul propune derularea unei caravane de informare cu privire la beneficiile voluntariatului și la profesionalizarea acestuia în rândul tuturor categoriilor de cetățeni, de la elevi până la seniori, pensionari sau persoane active în câmpul muncii. Caravana include opt opriri în cartierele orașului și va continua cu o serie de opt sesiuni de training și formare în domeniul voluntariatului. „ReGenerația are ca prioritate promovarea și dezvoltarea acțiunilor de voluntariat în comunitate, fie că vorbim de voluntariat în cadrul unui ONG, voluntariat la evenimente culturale sau sportive sau, pur și simplu, voluntariat în fața blocului, în beneficiul comunității din care facem parte fiecare“, explică Aura Serea, din partea asociației.

În sprijinul oamenilor

Voluntarii ReGenerația si ASPPS vor interacționa cu trecătorii, pentru a-i informa, a promova și a explica activitatea de voluntariat. Cartierele în care se va opri caravana în perioada iulie-octombrie sunt Hipodrom (Piața Rahova), Ștrand, Terezian, Turnișor, Vasile Aaron, Lazaret și Valea Aurie. În cadrul caravanei se vor face și înscrieri la sesiunile de training și formare în voluntariat care vor începe în luna octombrie.

Partener de încredere

Partener strategic în proiect, ASPPS are experiență în derularea de activități de voluntariat în cadru organizat, cel mai recent proiect fiind implementarea unui program de voluntariat în cadrul Spitalului de Psihiatrie prin servicii de acompaniament, socializare, programe de educație, informare și suport, cu sprijinul voluntarilor pentru pacienții spitalului.

Cetăţeni informaţi

Partenerii și finanțatorii caravanei promovează cetăţenia activă, voluntariatul și educația civică. Rezultatele concrete sunt crearea de noi percepții legate de activitatea voluntară pentru cetățenii orașului Sibiu, prin informarea și conștientizarea a 1.500 de cetățeni cu privire la beneficiile voluntariatului, implicarea a minimum 80 de persoane în formare şi activităţi voluntare și, nu în ultimul rând, prin dezvoltarea oferirea către cel puțin 10 ONG-uri sibiene și instituții interesate a oportunității de a-și promova oferta de proiecte prin voluntariat în cadrul caravanei. Proiectul se derulează în perioada iulie-decembrie 2015 și este finanțat cu 29.900 de lei prin Agenda Comunității a municipalității sibiene.

Margareta LUPU
eta@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*