Sibiu Sands, competiția internațională care aduce mai aproape „marea” de sibieni, are loc până duminică. Sunt prezente echipe din București, Alba, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Târgu Mureș, Brașov, Botoșani, Sibiu și Chișinău.
Voleiul pe plajă se joacă în centrul istoric al Sibiului, locație care se transformă în ceva nou, inedit, grație nisipului și a oamenilor entuziaști și pasionați de volei care se vor întrece sub ochii sibienilor.
Finala: duminică
Programul competiției începe la ora 13.00 și se încheie la ora 22.30, în fiecare zi a evenimentului. Meciurile finale ale competiției pentru ambele grupe participante vor avea loc duminică, 8 iulie. Pentru calculul punctelor sunt luate în considerare patru turnee și anume: „Sibiu Sands – 2017”, „Alba Carolina – 2017”, „Alba 100 – 2018” și „Jeans for dreams – 2018”. Evenimentul este dedicat tuturor pasionaților de beach volleyball, transmite bună dispoziție și emoții pozitive și încurajează practicarea sportului și creșterea comunității sportive din Sibiu, potrivit organizatorilor.
Două categorii
Sibiu Sands este o competiție de beach volleyball unde se întrec echipele din cele două categorii de anul acesta, OPEN Feminin și OPEN Mixt, în Piața Mică. Voleiul pe plajă, așa cum se joacă astăzi, a fost creat în 1920 în Santa Monica, California. Forma actuală și oficială este cu două echipe a câte doi jucători. Se joacă desculț, numai pe nisip, implică o minge specială și un fileu care desparte terenul de joc. Voleiul pe plajă este în continuă expansiune din punct de vedere al investițiilor financiare, al audienței de spectatori și telespectatori, al spectaculozității și este declarat sport olimpic din anul 1996. De asemenea, cluburile selecte ale orașelor care găzduiesc competiții de beach volleyball sunt: Shanghai (China), Corrientes (Argentina), Haga (Olanda), Roma (Italia), Berlin (Germania), Moscova (Rusia), Mazury (Polonia), Sao Paulo (Brazilia). În peste jumătate din orașele incluse în circuitul mondial de beach volley, terenurile sunt amenajate de la zero, într-o zonă centrală, pentru a atrage cât mai mulți spectatori.
Cosmin PAL