Echipa de dabate a Colegiului Național „Samuel Von Brukenthal“ Sibiu a câștigat faza județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat” 2025, secțiunea debutanți, reușind să le devanseze pe cele ale Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș. În bătălia pentru primul loc, s-a impus cu „o decizie spli de 2-1“ în fața CSNG2.

Echipa de debutanți a Colegiului Național „Samuel Von Brukenthal“ Sibiu a câștigat faza județeană (foto: Mesagerul de Sibiu)
Prima care și-a felicitat public elevii, pentru performanțele de la această olimpiadă, a fost conducerea Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș, prin intermediul paginii de socializare. „Suntem mândri să anunțăm rezultatele excepționale obținute de echipele Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș la olimpiada „Tinerii Dezbat” 2025. Două echipe de începători au reprezentat cu succes colegiul nostru, demonstrând abilități remarcabile de argumentare și spirit de echipă.
Echipa CSNG 2 (711,5 puncte) a obținut locul 2, după o finală pasionantă cu echipa Colegiului Național Samuel V. Brukenthal din Sibiu, cu o decizie split de 2-1! Un rezultat nemaipomenit!
Bravo echipei:
- Ștefania Fronius, clasa a IX-a Economic
- Eveline Metea, clasa a IX-a Matematică Informatică
- Dorian Lăcătușu, clasa a IX-a Economic
Echipa CSNG 1 a obținut locul 3, cu un total de 708,5 puncte! Felicitări membrilor echipei:
- Miliana Orășteanu, clasa a IX-a Economic
- Jessika Hanzi, clasa a IX-a Economic
- Iosua Gavril, clasa a IX-a Economic
Foarte importanți au fost și „căpitanii nejucători”, Nicoleta Popa și Iulia Gherșulescu din clasa a IX-a Matematică-Informatică! Vă mulțumim pentru sprijinul acordat echipelor! Felicitări profesorilor coordonatori și arbitri ai competiției, Dan Sima și Monica Damian, pentru efort și dedicare! Suntem mândri de voi toți“, au transmis reprezentanții Colegiului Școala Națională de Gaz.
Concursul naţional „Tinerii dezbat” a debutat în anul 2010, ca un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul şcolar, într-un format acreditat la nivel internaţional. Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanţiale şi lecţiile învăţate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiţiei, de la concurs naţional la olimpiada naţională de argumentare, dezbatere şi gândire critică, cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale începând cu anul şcolar 2016 -2017.