Valentin Ivan a fost reales în funcția de președinte al Asociației Comunelor din România

Joi a avut loc Adunarea Generală a Filialei Județene Sibiu a Asociației Comunelor din România.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În cadrul acesteia a fost aleasă conducerea filialei pentru următorii patru ani. La ședință au participat primarii comunelor membre ACoR din județ, președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, Valentin Ivan, vicepreședintele ACoR România, Gheorghe Bute secretarul general al ACoR, Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu și prefectul județului Mircea Crețu.

Valentin Ivan, reales în Funcția de Președinte al Filialei Sibiu a ACoR pentru următorii patru ani

În cadrul Adunării Generale, Valentin Ivan a fost reales cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al Filialei Județene Sibiu a ACoR.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Este o mare responsabilitate și mă onorează încrederea colegilor mei, sunt convins că prin acțiunile noastre la nivel local se pot pot crea condițiile pentru acțiuni la nivel național” a declarat Valentin Ivan.

Valentin Ivan, primarul comunei Sadu se află la cel de al treilea mandat în fruntea Filialei Sibiu a ACoR.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

ACoR se opune desființării sau comasării unor comune

Tot în cadrul Adunării de astăzi participanții au adoptat și „Manifestul Asociației Comunelor din România și al Asociației Stabilitate, Armonie, Tradiții (SAT)”.

Prin acest manifest membrii ACoR își exprimă dezacordul cu privire la desființarea sau comasarea unor comune prin reorganizarea administrativ-teritorială a României.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Stabilitate, Armonie și Tradiții (SAT) resping în mod categoric propaganda pentru așa-zisa reformă administrativ teritorială a României prin comasarea sau desființarea unui număr ridicat de comune, ca  soluție, chipurile, pentru însănătoșirea finanțelor publice și dezvoltarea României” se arată în documentul adoptat de ACoR.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Este evident că ideea comasării sau desființării unui  număr ridicat de comune nu constituie o soluție realistă pentru reducerea deficitului  public. Cheltuielile de funcționare ale tuturor comunelor din România au fost de  1,2% din PIB în anul 2022, o mică parte raportată la PIB sau chiar la un deficit public  de circa 6% din PIB.

Conform legilor în vigoare și convențiilor internaționale la care România  este parte, nu se pot realiza desființări sau comasări de comune fără acordul  democratic al cetățenilor” se mai arată în documentul adoptat astăzi.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura