USR a depus toate eforturile posibile pentru ca noul Spital Județean să fie construit, pentru că am fost permanent conștienți de faptul că sibienii au nevoie de acest spital. Am contribuit la cedarea terenului, prin miniștrii din guvernul tehnocrat de la acel moment, am votat proiectul în CJ, ori de câte ori a fost nevoie, l-am inclus în PNRR și am oferit soluții de redimensionare pentru a fi finanțat, inclusiv o propunere de proiect tehnic, atunci când PSD s-a opus.
Chiar și în aceste condiții, incompetența administrației PNL și încăpățânarea de care au dat dovadă reprezentanții acestui partid, în frunte cu Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu și vicepreședinte PNL, au făcut ca astăzi Sibiul să rămână și fără spital, și fără teren, și, din păcate, și fără sumele uriașe de bani cheltuiți pe diferite studii și analize.
În 2016, guvernul independent de la acel moment, prin miniștrii Vlad Voiculescu (Sănătate), Raluca Prună (Justiție) și Anca Dragu (Finanțe), a făcut toate demersurile necesare pentru a pune la dispoziția Consiliului Județean Sibiu terenul de aproape 20 de hectare pe care s-a dorit construirea spitalului. Cel puțin noi, cei de la USR, așa am crezut, că se dorește această construcție.
În timp, am fost îngroziți să constatăm că, de fapt, proiectul nu a avut alt scop decât promovarea electorală a celor două doamne care controlează PNL Sibiu, Daniela Cîmpean și Raluca Turcan.
Sumele uriașe cheltuite pentru studii de fezabilitate, studii de mediu și alte documentații costisitoare, inclusiv randările computerizate care au luat ochii sibienilor, au fost o trambulină perfectă pentru ca Daniela Cîmpean să câștige un nou mandat de președinte al CJ Sibiu, iar Raluca Turcan unul de deputat. Toate relatările presei din perioada campaniilor electorale pun în evidență disperarea cu care cele două reprezentante ale PNL s-au fotografiat cu panourile stridente amplasate pe terenul din Calea Șurii Mici, acolo unde au și rămas abandonate, odată ce alegerile au trecut.
Ulterior, Planul Național de Redresare și Reziliență, coordonat de ministrul USR Cristian Ghinea, a sprijinit din nou proiectul, Spitalul Județean Sibiu fiind inclus printre spitalele care urmau să primească finanțare. Suma totală de 2,5 miliarde de euro includea și necesarul investiției din Sibiu. Din păcate, ambițiile electorale megalomanice ale echipei Cîmpean – Turcan au făcut ca restricțiile generate PNRR să nu fie respectate de Consiliul Județean Sibiu, iar finanțarea să nu fie posibilă.
În urmă cu un an, într-o ultimă încercare de a ajuta Consiliul Județean să nu rateze finanțarea, USR Sibiu a cerut Consiliului Județean să redimensioneze proiectul și să-l aducă la o valoare finanțabilă, după ce inițial ministrul Sănătății Vlad Voiculescu oferise CJ Sibiu un proiect tehnic corespunzător unui spital regional care să se încadreze în finanțările europene.
„Faptul că Daniela Cîmpean și Raluca Turcan nu au reușit includerea sub nici o formă a proiectului în PNRR, fiind la guvernare alături de PSD, ne arată cel puțin neputința și slugărnicia PNL în fața celor de la PSD, pe care tot ei i-au pus în guvern. Sau, poate și mai rău, că nicio clipă nu s-a intenționat construirea spitalului, ci doar folosirea lui ca trompetă electorală pentru PNL Sibiu. Între timp, Sibiul stă în continuare fără spital municipal și cu un Spital Județean care scârțăie din toate încheieturile”, a declarat Adrian Echert, consilier județean și președinte al filialei municipale USR Sibiu.
„Din păcate, cei care pierd sunt sibienii, pentru că și-au pus speranțele într-un proiect de care au nevoie, sperând că vor putea beneficia de un act medical european, modern, în orașul și în județul în care locuiesc, fără să fie nevoie să plătească taxele mari din sistemul privat de sănătate. Dramatic este faptul că și-au pus speranțele în cine nu trebuie. În mod normal, ar fi binevenite niște demisii dacă se adeverește pierderea terenului pentru spital, pentru că nu este prima dată când CJ aruncă banii pe fereastră”, a mai spus Echert.