Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Tito Ceccherini, va susține un nou concert simfonic la Sala Thalia, în cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”, alături de solista Carolin Widmann – vioară.
Tito Ceccherini, unul dintre cei mai erudiți și profunzi dirijori ai generației sale, este apreciat pentru extraordinara luciditate a interpretărilor și versatilitatea remarcabilă cu care abordează repertoriile.
Un muzician complex, Carolin Widmann își concentrează activitatea în jurul concertelor clasice, a compozițiilor noi, scrise special pentru ea, a recitalurilor solo, a unei varietăți de muzică de cameră și a interpretărilor instrumentale experimentale, inclusiv la vioară. A fost premiată cu Bayerischer Staatspreis pentru muzică în 2017, onorând individualitatea sa și excepționalul spirit de muzician. A primit, de asemenea, Premiul pentru Muzică Clasică pentru înregistrarea concertelor de vioară ale lui Mendelssohn și Schumann, alături de Orchestra de Cameră a Europei. Carolin Widmann cântă pe o vioară Giovanni Battista Guadagnini, construită în 1782, pe care o prețuiește ca pe un membru al familiei.
Ernest Chausson – Poème, op. 2, Maurice Ravel – Sonata pentru vioară în Sol major și Albert Roussel – Bacchus et Ariane, op. 43, suitele 1 și 2 se regăsesc în programul concertului de joi, 8 iunie 2023, ora 19.00.
Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).
Foto: Filarmonica de Stat Sibiu
În aceeași formulă, Filarmonica de Stat Sibiu a concertat în septembrie 2021, la Festivalul Internațional „George Enescu”, prilej pentru criticul Mădălin Alexandru Stănescu să remarce „evoluţia artistică a ansamblului ardelean”.
„Concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu a reflectat, o dată în plus, chimia ce se stabileşte cu uşurinţă între muzicienii români şi cei italieni”, mai consemna Mădălin Alexandru Stănescu în „Actualitatea muzicalăȚ nr. 10/2021. „Multe felicitări Orchestrei Filarmonicii din Sibiu şi dirijorului Tito Ceccherini pentru interpretarea excelentă, cu grijă pentru fiecare amănunt, dar şi pentru arcuirea generală a formei. A fost o adevărată plăcere să îi ascult”, mărturisea compozitoarea Diana Rotaru.