Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu s-a alăturat Cluj IT Cluster

Cluj IT Cluster se află într-o continuă expansiune, urmărind formarea de conexiuni cât mai variate. Anul acesta și-a deschis porțile pentru încă un membru important venit din mediul academic.

Cu scopul de a întări performanțele legate de inovare ale industriei  IT din România, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu s-a alăturat comunității reprezentată de Cluj IT Cluster, dornică să se implice în dezvoltarea proiectelor derulate pentru a sprijini evoluția digitalizării.

„Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este foarte activă în crearea de parteneriate cu mediul de afaceri. Avem mai multe proiecte în derulare pe acest model de colaborare și credem că avem capacitatea să dezvoltăm și altele. Simțim nevoia aceasta atât în zona de cercetare, dar și ca urmare a modificărilor structurale pe piața muncii”, a declarat prof. dr. Claudiu Kifor, prorector al Universității din Sibiu, într-un comunicat.

Fenomenul de digitalizare este acum în centrul atenției, iar înțelegerea provocărilor și oportunităților care vin odată cu acesta fac parte din obiectivele principale ale Clusterului Cluj IT. “Prin colaborarea cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, resursele noastre vor fi puse împreună, alături de alte organizații partenere, cu intenția de a aduce plusvaloare industriei de IT, de a contura o viziune comună și de a întări ecosistemul tehnologic”, a declarat prof. dr. Stelian Brad, președintele Cluj IT.

Având în vedere rapiditatea cu care evoluează sectorul digital, parteneriatul dintre Cluj IT Cluster si Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu va contribui la o dezvoltare stabilă a sistemului de inovare național, într-un mediu care se află într-o continuă schimbare. Prin prezența a opt universități, Cluj IT Cluster se poziționează ca o inițiativă unică în țară, cu o comunitate în continuă creștere cantitativă și calitativă a proiectelor comune.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 70 de membri: peste 50 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital regional inovator cu impact regional și internațional.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*