Unirea Principatelor: moment definitoriu pentru România modernă

La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, momentul istoric din 24 ianuarie 1859 rămâne un simbol al unității naționale și al capacității românilor de a-și împlini aspirațiile comune. Pasul esențial spre Marea Unire din 1918 demonstrează că atunci când există voință și unitate, românii pot realiza obiective măreţe, spune primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Foto: Primăria Sibiu

„În fiecare an, pe 24 ianuarie, sărbătorim unul dintre momentele istorice definitorii ale României de astăzi: Unirea Principatelor Române din 1859, un pas esențial pentru realizarea Marii Uniri din 1918.
Mica Unire a fost momentul care a impulsionat românii în dorința lor de unire, dovada că se poate, dacă voința este puternică și dacă există o unitate adevărată, nu doar pe acte, ci și în acțiuni și în simțiri. Pe lângă importanța istorică și administrativă a unirii din 1859, nouă, urmașilor, momentul trebuie să ne rămână în minte și în suflet mai ales prin aceasta: că românii uniți pot înfăptui orice își propun. Mai mult, o societate unită se poate face respectată și, la fel de important, rămânând conectată la un set de valori comune, asigură țării o dezvoltare coerentă, durabilă și sănătoasă. Suntem, deci, datori să ne amintim mereu cu mândrie de momentul 1859 și să păstrăm vie memoria celor care l-au făcut posibil și au pus bazele României pe care o știm cu toții astăzi ca patrie, un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura