Unde fugim de acasă?

După două luni de restricții greu de suportat, sibienii au undă verde pentru drumeții în natură.

Reglementările stării de alertă oferă posibilitatea desfășurării activităților reacreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber – ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele -, dacă este respectată limita maximă de trei persoane.

Trasee montane în zona metropolitană Sibiu

Un bun cunoscător al traseelor, ghidul montan Iulian Pănescu le sugerează sibienilor mai multe zone în care se pot bucura de natură. „Cetățenii Sibiului – și nu numai – pot merge în locații precum stațiunea Păltiniș și zona turistică Bâlea Cascadă și Bâlea Lac în Munții Făgărașului. De asemenea, pot alege și zonele Cabanei Negoiu, Cabanei Suru și Cabanei Bărcaciu, Valea Sadului, zona munților Lotrului, spre vârfurile Muma și Prejba”, a spus Pănescu, pentru Mesagerul de Sibiu.

Fără cazare

Turiștii trebuie să-și planifice timpul, deoarece încă nu este permisă înnoptarea în cabane, pensiuni sau hoteluri. Ghidul îi sfătuiește pe cei dornici de aventură să consulte hărțile turistice ale masivelor montane Cindrel și Lotru, pentru a găsi traseele optime și pentru a afla dificultatea acestora. Din Păltiniș, iubitorii de natură se pot bucura de panorame deosebite spre Podișul Transilvaniei, Depresiunea Sibiului, Munții Lotrului și Munții Făgărașului.

Recomandări

Adrian David, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, îndeamnă toți iubitorii de natură să fie responsabili. El recomandă drumețiile scurte, de maxim o zi, în apropierea Sibiului.

„Echipamentul este foarte important. Condițiile meteo se pot schimba rapid, este necesară informarea asupra condițiilor meteo atunci când se planifică excursia. În echipament trebuie să existe obligatoriu o pelerină de ploaie și haine care să asigure un confort termic corespunzător, iar ghetele de munte sunt absolut necesare”, a menționat salvamontistul.

El susține că organizarea unei astfel de aventuri necesită multă atenție. „În zona Sibiului sunt foarte multe trasee pentru turiști, dar trebuie o atenție sporită. Recomand stațiunea Păltiniș. Se poate merge și în Munții Făgărașului, dar să nu se urce mai sus de nivelul cabanelor, deoarece ultimul strat de zăpadă s-a depus zilele acestea”, afirmă David.

Ștefana BABA

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura