Comuna Axente Sever se regăsește pe lista de recomandări a Ghidului verde Michelin, în ceea ce privește destinațiile turistice mai puțin cunoscute, scrie publicația online Le Petit Journal.
„Spre nordul judeţului Sibiu, în Podișul Transilvaniei, găsim satul săsesc Axente Sever. Atestată oficial în prima parte a secolului al XIV-lea (în 1305), localitatea a purtat inițial numele de Frâua. Schimbarea numelui a venit în 1931, la împlinirea a 25 de ani de la moartea revoluționarului român Ioan Axente Sever. Făcuse campanie pentru eliberarea națională a românilor din Transilvania, în timpul revoluției române de la 1848.
Peisajul rural al satului este dominat de biserica fortificata cu hramul Tuturor Sfinţilor şi atestată documentar încă din secolul al XIV-lea. Acesta are o navă pătrată și un cor pentagonal construit din piatră, care reprezintă și cea mai veche parte a clădirii religioase. Biserica este unul dintre puținele monumente religioase din Transilvania care are turnul clopotniță deasupra corului. Fortificarea bisericii a început în a doua parte a secolului al XV-lea, pentru a proteja clădirea de numeroasele invazii turcești care aveau loc în această perioadă. Cu această ocazie, naosul, altarul sanctuarului și absida au fost ridicate la un singur nivel. În aceeaşi perioadă a fost construita incinta ovală. cu pereţi cortină înalţi de 6-8 metri” se arată pe site-ul publicației.
Pe lângă Axente Sever pe lista de recomandări a celor de la Ghidul Verde Michelin se mai regăsesc încă două localități românești. Este vorba de Curtișoara din județul Gorj și Arbore din județul Suceava.