„Un om special nu îl recunoști după chip, ci după suflet”

Este sclipitoare. Poartă numele celei mai frumoase femei a antichității, a fost Miss România în 2002 și se menține în continuare în lumea reflectoarelor prin elevele sale, fiind cunoscută pentru Școala de modeling. Cleopatra Popescu rămâne un model pentru reprezentantele sexului frumos.

Cleopatra a participat la numeroase prezentări de modă

A practicat înotul

Licențiată în Drept, Cleopatra are un corp frumos datorită sportului practicat timp îndelungat – înotul. A fost eleva soților Miclăuș, familie de antrenori cu un palmares impresionant. La ora concursului din 2002 avea dimensiunile cerute de munca de fotomodel 90-60-90, însă nici acum nu e prea departe. Pașii i-au fost ghidați atunci de Cosmina Olariu, ocupanta locului secund la Miss România, în primii ani de democrație ai României. Cu multă muncă, ambiție, dar și cu frumusețea cu care a înzestrat-o Dumnezeu, Cleopatra a devenit Miss România. „Eram mulțumită și numai dacă ajungeam în finală. Nu am sperat la titlul de Miss. Sinceră să fiu, eu chiar credeam că erau unele mult mai frumoase“, susținea Cleopatra Popescu, după concurs. Nu s-a temut în timpul spectacolului de nicio probã. Nici măcar de interviul luat de Andrei Gheorghe, cunoscut pentru severitatea sa.

Înainte de a deveni Miss România, Cleopatra Popescu a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din Sibiu

Activitate bogată

Cleopatra Popescu a participat la prezentări de modă în Italia, Turcia, Anglia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Nigeria, etc. S-a bucurat de apariţii în emisiuni TV, reviste, a participat la filmări pentru videoclipuri ale trupelor Antract și Bosquito, pentru reclame TV, acumulând o prețioasă experiență pentru activitatea în modeling.

Frumusețe interioară și exterioară

La aproape 19 ani de la acel concurs, Cleopatra Popescu rămâne un reper când vine vorba despre frumusețea exterioară, dar și cea interioară. Conduce propria școală de modeling, cu sucursale la Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timișoara și Deva. La fel de sinceră și prietenoasă ca-ntotdeauna, a dezvăluit într-un interviu pentru Mesagerul de Sibiu ce înseamnă pentru ea frumusețea, cum apreciază noile tendințe, ce fete de la Școala sa au potențial de a-i călca pe urme.

Reporter: Cum îți schimbă frumusețea viața?

Cleopatra Popescu: Nu consider că sunt o femeie frumoasă, as vrea mai degrabă să cred despre mine că sunt un om frumos! Un om special nu îl recunoști după chip, ci după suflet, are o strălucire aparte!

Frumusețea fizică este efemeră. Frumusețea te poate ajuta întotdeauna, dar poate constitui și o barieră în fața oamenilor care nu încearcă să vadă mai departe de această calitate atât de greșit înțeleasă.

R.: Care sunt lecțiile de viată pe care le-ai învățat la Miss România?

  1. P.: Cred că cea mai importantă lecție învățată este aceea că un om pregătit, care are încredere în propria persoană, o femeie în cazul meu, va învinge oricând o altă femeie talentată, oricât de frumoasă ar fi aceasta. Efortul și munca îndelungată, susținută va învinge talentul atunci când acesta nu este exploatat!

R.: Care sunt standardele de frumusețe care se apreciază astăzi cel mai mult? S-au schimbat ele în timp? Se apreciază din nou voluptatea?

  1. P.: Fiecare percepem frumosul într-un mod diferit şi consider că asta nu se va schimba niciodată. Din păcate, pot spune că s-a ajuns la un apogeu al superficialităţii! Suntem influenţaţi de massmedia și copleșiți de ideea de perfecțiune, care nu există. Imaginea femeii păpușă este dusă la extrem și domină showbiz-ul internațional. Interesul pentru felul în care arătăm este o alegere personală, conștientă. Frumusețea înseamnă asumare!

R.: E frumusețea artificială un nou soi de frumusețe?

  1. P.: Ne dorim cu toții să ascundem trecerea timpului și e greu de acceptat ca la 45-50 de ani să nu mai arătăm ca la 20 de ani. Uităm cât de importantă este frumusețea naturală. Sunt tot mai des întâlnite femei frumoase care s-au transformat în figuri lispsite de expresie, care arată nefiresc de artificiale.

Nu sunt împotriva intervențiilor în urma cărora îți poți corecta mici “imperfecțiuni” și a metodelor care te pot face să păcălești timpul, dar cred cu tărie într-un lucru extrem de important în toate aspectele vieții noastre, echilibrul! Echilibrul ne ajută să arătăm bine. Un stil de viață echilibrat ne face să ne simțim bine cu noi înșine, iar asta are o influență extrem de mare asupra felului în care aratăm.

R.: Care este frumusețea care contează?

  1. P.: Să afirmi în zilele noastre că ceea ce se vede este lipsit de importanță, este o naivitate. Adevărul este că ambalajul vinde! Un exterior frumos și senin este semnul unui interior echilibrat, al unui suflet luminos. Din păcate, nu putem spune că întodeauna este așa. Uneori un ambalaj frumos poate ascunde o goliciune interioară.

Frumuseta interioară și cea exterioară sunt două elemente interconectate care nu pot funcționa una fără cealaltă, pentru a obține rezultate maxime.

R.: Este Sibiul o pepinieră de frumusețe?

  1. P.: Sunt fete care au potențial în acest domeniu, bineînțeles! Dar există foarte multe variabile pe această temă și, ca în orice domeniu, e nevoie de muncă și disciplină. Sunt fete care au trăsăturile atât de necesare, dar care nu își doresc o carieră în domeniu. Sunt fete care aspiră să devină model, dar nu întrunesc condițiile. Sunt fete care au un debut foarte bun în modeling dar se pierd ulterior pe drum, tocmai datorită lipsei de disciplină, de voință sau datorită anturajului, dar sunt și fete care rezistă tentațiilor, muncesc pentru a atinge ceea ce își doresc cu ardoare și în final reușesc să defileze pe marile podiumuri ale modei.

În cadrul agenției mele pot menționa câteva nume care au reușit să aducă renume Sibiului pe această linie,  în acest domeniu. Poate cel mai bun exemplu este Bianca Mazilu care și acum lucrează ca model internațional și pozează pentru cele mai importante reviste de gen. Bianca a fost ani de zile model în cadrul Școlii de Modeling, a pornit alături de noi în cadrul echipei de copii. Pe parcurs, potențialul a ajutat-o să crească iar în prezent lucrează foarte bine în cadrul unor agenții internaționale. Se pare că încă rezistă unui domeniu atât de povocator!

Amalia Becsi fost model cu numeroase prezentări de modă, reclamă și apariții în reviste de gen în China, și Londra, dar și în țară.

Alexandra Ocoș câștigătoarea Elite Model Look România, Flavia Bodi, Andreea Crețu, Alexandra Cinduleț (Miss Universitas România 2020), Andreea Gîlcă, Ariana Blotor & Michel Ardelean, cele mai noi nume cu potential în cadrul agenției mele.

R.: Cum se cultivă frumusețea?

  1. P.: Frumusețea se cultivă prin muncă, voință și multă disciplină. Încredere în forțele proprii, alături de mentori buni, printr-un permanent echilibru în tot ceea ce facem!

R.: Ce sfaturi le dai tinerilor care iși doresc să ajungă în industria frumuseșii?

  1. P.: Atunci când există pasiune și determinare este imposibil să dai greș! Să înveți de la cei mai buni, dar să fii întotdeauna diferit față de ceilalți și să ajungi să înțelegi că secretul succesului este constanța cu care faci lucrurile!

Maria Peligrad din Săliște

Maria Peligrad din Săliște a fost prima româncă menţionată în arhive drept câştigătoare a unui concurs de frumuseţe. „Într-o carte poştală editată de Dumitru B. Comşa în 1906, o regăsim pe Maria Peligrad, o ţărancă din Sălişte devenită prima româncă menţionată în arhive drept câştigătoare a unui concurs de frumuseţe. Este vorba despre primul concurs de frumuseţe din România, organizat în anul 1906, în Parcul Filaret din Bucureşti – actualul Parc Carol. În tradiţia vremii se impuseseră, de câteva decenii, târgurile meşteşugăreşti, în cadrul cărora, pe lângă produsele specific româneşti, era prezentat şi portul, a cărui diversitate, frumuseţe şi bogăţie de motive impresiona din plin vizitatorii. Devenit un veritabil simbol al portului popular, Maria Peligrad a probat puterea impresionantă de seducţie a iei româneşti în cadrul concursului de la Bucureşti. Din documentele vremii aflăm că frumoasa din Sălişte avea să-i dăruiască, ulterior, un costum popular asemănător Reginei Maria.

Demonstrând că, de multe ori, bogăţia se regăseşte într-o uluitoare simplitate, candidatele la miss îşi prezentau frumuseţea în maramă, ie şi opinci, impresionând ţăranii, negustorii şi boierii deopotrivă.

Deşi promova costumul tradiţional autentic, Maria Peligrad nu era totuşi străină de noile tendinţe urbane, ea fiind angajată la Cooperativa Meşteşugărească «Arta» din Sibiu.” (Arhiva de imagine a Muzeului ASTRA)

Şcoala de modeling Cleopatra Popescu: „Obiectivul Şcolii de modeling nu urmărește crearea unor vedete, ci dezvoltarea competențelor emoționale și sociale ale celor mici!“

Modele: Amalia, Andreea, Flavia sau Alexandra sunt câteva dintre modelele de succes ale agenției sibiene Cleopatra Models.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura