ULBS, premiată la Gala Tineretului și Sportului Sibian 2022

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a primit mai multe premii în cadrul Galei Tineretului și Sportului Sibian 2022, organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și Asociația Internațională de Tineret Become.

Ajuns în 2022 la cea de a noua ediție, proiectul „Noaptea Cercetătorilor” a primit premiul pentru ”Cel mai bun proiect multianual de/pentru tineret”, în timp ce Raluca Mihaela Bârsan a fost recompensată cu premiul pentru ”Cel mai activ coordonator de voluntari implicat în proiecte de/pentru tineret”.

Premii în cadrul Galei DJTS au primit și două dintre asociațiile studențești din cadrul ULBS. Astfel, Asociația Liga Hipocrate a Studenților Facultății de Medicina Sibiu a fost recompensată pentru ”Cel mai bun proiect de/pentru tineret extrașcolar: Donează Sânge, Fii Erou!”, în timp ce Asociația Studențească SOLIDUS Sibiu a primit premiul de ”Colaborare în susținerea și promovarea activității artistice studențești”.

Despre  Noaptea Cercetătorilor:

„Noaptea Cercetătorilor” este un proiect prin care Sibiul participă la un eveniment european care îşi propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg şi să contribuie la o mai bună cunoaştere a rezultatelor şi impactului cercetării asupra comunităţii, a cetăţenilor şi a vieţii de zi cu zi. În fiecare an, Centrul universitar sibian se alătură celor peste 300 de orașe din Europa, la o adevărată sărbătoare a științei. Este un moment de deschidere spre lume a spațiului cercetării, este o ocazie prin care structurile de cercetare relaționează cu lumea exterioară. Prin proiectul propus, comunitatea academică sibiană are oportunitatea de a exprima prin mijloace vizuale și practice interferențele între știință, tehnologie și cultură și modalitatea în care acestea influențează viitorul comunității sibiene. Includerea proiectului în cadrul Agendelor Culturale deschise de instituțiile publice în 2022 a contribuit la creșterea implicării tinerilor în viața culturală a comunității și la promovarea imaginii Sibiului la nivel național și internațional.

Prin metode de cercetare specifice fiecărui domeniu comunitatea academică și studenții voluntari vor provoca publicul vizitator la o incursiune în lumea literelor, artei, investigațiilor medicale (în sensul științific), la prezentări de tehnologii de ultimă generație, descoperiri și aplicații utile în industrie și agricultură. Sunt pregătite workshop-uri, experimente științifice, demonstrații tehnice, demonstrații cu roboți. Nu lipsesc din program conferințele pe teme culturale și științifice, atelierele de pictură, atelierele de traduceri, studioul de jurnalism deschis tuturor. În fiecare spațiu pus la dispoziția publicului un domeniu științific își va dezvălui tainele, fie că este vorba despre lumea dreptului, a științelor economice, teologiei, artei culinare inovative sau a roboților industriali. Sunt programate expoziții de documente de patrimoniu, expoziții de carte, prezentări ale proiectelor derulate prin Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în calitate de partener sau în nume propriu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura