Grație unui proiect câștigat de curând, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va găzdui centrul regional de orientare în cariera de cercetător de la nivelul Regiunii Centru.
Foto: Mesagerul de Sibiu
Înființarea acestor centre regionale este susținută financiar de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării prin intermediul Inițiativei I10 – ”Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM OMCID), Componenta 9 (Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare), din cadrul PNRR.”
În cadrul competiției, proiectul ULBS intitulat „Centrul de orientare în cariera de cercetător – Regiunea Centru” (COCerc), coordonat de către prof. univ. dr. Raluca Sassu, a obținut 93,5 puncte din maximul de 100, clasându-se astfel pe locul al patrulea la nivel național. Proiectul va avea un buget în valoare de 4,785,907 lei.
Centrul regional va desfășura activități precum furnizarea de servicii de orientare în cariera de cercetător, studii și anchete privind activitățile de orientare în regiune, formare profesională continuă, organizarea unor evenimente de networking, promovarea rezultatelor cercetării în societate, facilitarea de stagii de practică pentru studenți, organizarea de evenimente tip dezbateri sau „cafeneaua științei”, elaborarea de articole și materiale audio-vizuale, stagii de schimb de experiență la alte centre regionale.
Grupul-țintă vizat de activitățile centrului pe durata proiectului, respectiv 36 de luni, va acoperi cel puțin 1500 de persoane din regiunea Centru interesate de activitățile de cercetare: elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, tineri cercetători, cercetători cu experiență, cercetători străini afiliați la universitățile românești din regiune ș.a.
”Conducerea ULBS dorește să mulțumească pe această cale partenerilor și prietenilor noștri din Regiunea Centru, în special domnilor rectori prof. univ. dr. Ioan Abrudan (Universitatea „Transilvania” din Brașov), prof. univ. dr. Sorin Crișan (Universitatea de Arte din Târgu-Mureș) și gl. bg. prof. univ. dr. Ghiță Bârsan (Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu), pentru susținerea acordată proiectului COCerc.”, ransmit reprezentanți ULBS Sibiu.