Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a încheiat un acord de parteneriat ERASMUS+ Partner Countries cu Manhattan College, School of Business din New York.
Parteneriatul constă în schimburi academice și mobilități pentru studenți și cadre didactice, precum și în crearea unor echipe de cercetare sau rețele de cercetători.
Ca un prim pas în derularea parteneriatului, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va participa, anul acesta, la competiția organizată de Manhattan College, Business Analytics Competition, în perioada 21-23 mai, cu o echipă formată din trei studenți de la Facultatea de Științe Economice, și anume: Iulia Moraru (anul III, Finanțe-Bănci), Sebastian Dotcoș (anul III, Management), Darius Dînșorean (anul III, Economia comerțului, turismului și serviciilor). Coordonarea echipei este asigurată de prof. dr. Mihaela Herciu, cadru didactic la Facultatea de Științe Economice. Competiția se desfășoară în două etape: prima etapă constă în elaborarea unui raport și realizarea unui poster prin care se prezintă soluțiile concrete identificate pentru problemele ridicate de tema de cercetare; a doua etapă presupune o nouă temă de cercetare din domeniul afacerilor. Această etapă se derulează sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, la care participă, în calitate de jurați, oameni de afaceri din New York.
Business Analytics Competition oferă studenților oportunitatea de a pune în practică cunoștințele acumulate, de a-și perfecționa abilitățile de comunicare în business, de a lucra în echipă, de a învăța din experiențele altora și de a crea legături cu alți studenți, profesori și profesioniști. Pe lângă faptul că studenții vor participa la procesul de luare a deciziilor, își vor testa și capacitatea de a înțelege o afacere din perspectiva unei analize complexe a datelor și a informațiilor relevante.
„Suntem convinși că participarea echipei ULBS la această competiție, în care studenţii îşi pun în aplicare competențele profesionale dobândite până în prezent, și prin intermediul căreia ei își pot dezvolta competențele transversale – acele soft skill-uri cerute tot mai des de angajatori – îi va ajuta pe viitorii absolvenți să devină angajați competitivi pe piața muncii”, spune prof. dr. Mihaela Herciu.