Walking Tours Mediaș continuă „în forță“, la început de an, acțiunile desfășurate în municipiul de pe Târnava Mare dar și în împrejurimi. Propune tururi ghidate interesante, dezvăluind frumusețile locului în care trăim și pe care mulți dintre noi le apreciem prea puțin sau nici măcar nu le mai observăm.
Sâmbătă 21 ianuarie, Walking Tours Mediaș propune o drumeție cu multă voie bună pe traseul „Mediaș – Moșna, pe sus, pe coama dealurilor“, cu plecare la ora 10. O săptămână mai târziu, sâmbătă 28 ianuarie, cei interesați de o zi în natură alături de oameni faini, vor străbate traseul Agârbiciu – Micăsasa, cu pornire la ora 9.
Duminică 22 ianuarie, precum și duminică 29 ianuarie, cei de la Walking Tours Mediaș vor dezvălui celor interesați secretele Bisericii Evanghelice „Sf. Margareta“. „În fiecare duminică din luna ianuarie vă aşteptăm la biserica Sf Margareta, între 11.00 şi 15.00, pentru un tur ghidat al bisericii, al Turnului Mariei şi al închisorii medievale. Toate cele 3 obiective sunt incluse în biletul de 10 lei ( adult) sau 5 lei ( copil). Mulțumim parohiei Sf Margareta pentru încrederea acordată şi pentru colaborare.“, anunță Walking Tours Mediaș.
Informații despre tururile ghidate prin WalkingTours Mediaș, la telefon 0729-050.636 sau pe e-mail: walkingtoursmedias@gmail.com
Acțiunile sunt coordonate de Ioana Pătrășcoiu, ghid de turism din 2017, recomandată de Programul Anii Drumeției. „Salut, sunt Ioana și activez ca ghid de turism din 2017. Născută în București, stabilită în Mediaș (din ianuarie 2020), mi-am propus să fac acest burg săsesc prin-care-lumea-trece-dar-nu-se-opreste un pic mai cunoscut. Avem o faimoasă biserică săsească cu inelurile de fortificații intacte, turn înclinat (top 12 mondial) și închisoare medievală; turnuri transformate în galerii de artă sau cafenele; sinagogă devenită centru cultural; porți cu sori, liniște, wine shopuri (pentru că suntem în Țara Vinului), Via Transilvanica, dealuri împădurite la 10 minute de mers pe jos de zidurile cetății.
Tururile culturale din Mediaș te plimbă prin locurile de mai sus și te introduc în atmosfera și istoria locului, având un pic de toate: ceva istorie, ceva arhitectură, obiceiuri de-ale locului, moravuri trecute și moravuri actuale. Asta dacă nu optezi pentru un tur de nișă, de exemplu “Călătorie arhitecturală în istoria Mediașului” sau “Trei confesiuni la un pahar de vin”.
Drumețiile sunt un fel de tururi culturale, doar că vorbim despre tot de la înălțimea de 450 m (aici colinele nu depășesc 500 m) când nu suntem atenți la ciuperci, vulpi, căprioare.
La ce să te aștepți de la tururi? O experiență plăcută, pe alocuri distractivă. La ce să nu te aștepți? O înșiruire de date istorice, seci – nu mai sunt în stoc.
Tururi pietonale culturale
Tururi arhitecturale
Experiențe gastronomice (gastronomie locală)
Drumeții în natură
Workshopuri / activități cu copii și adolescenți
Zona în care activăm: Nordul județului Sibiu, orașele Mediaș, Dumbrăveni și împrejurimile lor, Valea Târnavei Mari, Podișul Hârtibaciului.“