Turul Ciclist al României va uni regiunile țării în anul Centenarului. Competiția ajunge și la Sibiu

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că instituția pe care o conduce își propune ca în 2018 să organizeze Turul Ciclist al României prin care se vor uni regiunile țării în anul Centenarului, iar competiția să fie transmisă de postul de televiziune Eurosport, după modelul Turului Franței.

„Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care țin foarte mult, pentru că va îmbina sportul și cultura în anul Centenarului. Va avea loc în luna septembrie și am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea în direct a celor 5 zile de competiție. Sunt 100 de ani de la Marea Unire și încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiș al cicliștilor să organizăm și un eveniment cultural. Vrem să implicăm Ministerul de Interne, administrația locală, pentru că bugetul este unul foarte mare, la fel și Ministerul Culturii, pentru că vorbim și de evenimente culturale”, a spus Dunca, ieri, pentru AGERPRES. Ministrul a menționat că vrea să semneze contractul cu Eurosport cât mai repede, pentru a „bloca” acele date din programul postului de televiziune continental. „Vreau ca Turul Ciclist al României, acest proiect pe care îl vom avea anul viitor, să nu fie organizat doar în 2018… Vreau să devină o tradiție indiferent de cine va fi ministrul Tineretului și Sportului. Pentru că așa vom avea o promovare a țării de mai multe ore pe Eurosport. Se va vorbi despre regiunile României, despre istoria noastră, vor fi prezentate imagini panoramice asemănătoare cu cele din Turul Franței. Vreau să blocăm acele date, să semnăm contractul cu Eurosport, lucru care probabil se va întâmpla într-o săptămână sau două”, a adăugat Dunca.

Conform proiectului MTS, Turul Ciclist al României 2018, care va avea loc în perioada 18-23 septembrie, se va desfășura după următorul traseu:

  • Ziua 1: Alba Iulia — Blaj — Sibiu
  • Ziua 2: Sibiu — Făgăraș — Râșnov
  • Ziua 3: Brașov — Târgu Secuiesc — Mărășești — Focșani
  • Ziua 4: Buzău — Ploiești — Târgoviște
  • Ziua 5 — circuit București.

Turul Ciclist al României, competiție înființată în 1934, a fost organizat ultima oară în anul 2013, când a avut loc ce-a de-a 50-a ediție.

Marius Dunca a menționat că tot în 2018 dorește să organizeze la București și un concurs de echitație. „De asemenea, mai avem un proiect pentru un concurs de echitație, un campionat național de echitație în Piața Constituției. Să punem câteva tribune acolo, să vină părinții cu copii să admire caii și sportivii. Vreau să facem și altceva pentru a-i atrage pe oameni lângă sport. Putem oferi încredere românilor că se poate, că putem fi din nou primii în lume”, a menționat el.

Ministrul a mulțumit parlamentarilor din cele două comisii reunite pentru votul în unanimitate la avizarea bugetului de anul viitor. „Bugetul nostru a fost avizat în unanimitate și nu pot decât să le mulțumesc tuturor colegilor din Parlament. Înseamnă că am făcut un buget bun pentru 2018. Vom avea o majorare de 15 la sută, vom aloca mai mulți bani și pe partea de tineret, și pe cea sport”, a adăugat Dunca, prezent, ieri, la Palatul Parlamentului.

Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului pe 2018, care se ridică la 517,3 milioane de lei (cu 15,3 % mai mare decât cel din 2017), a fost avizat favorabil, ieri, de Comisiile reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Parlamentului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura