Turismul sibian, promovat de studenții Facultății de Științe Economice

Studenții Facultății de Științe Economice ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vor realiza, în premieră în România, un proiect de promovare online pentru evenimentele culturale desfășurate în comunitățile locale ale județului, în cadrul unui program de practică pilot, desfășurat în parteneriat cu compania KeepCalling.

Pentru a pregăti mai bine studenții pentru provocările unui job real în marketing, Facultatea de Științe Economice și compania KeepCalling au conceput un program de practică ce îi pune pe studenți într-o situație autentică de lucru: realizarea unei campanii de promovare online pentru evenimente din județul Sibiu care până acum se adresau, în principal comunităților locale. Obiectivele campaniilor constau atât în creșterea numărului turiștilor participanți, cât și în sporirea notorietății localităților în care se desfășoară aceste evenimente. Este pentru prima dată în România când o companie privată și o universitate se implică activ, nelucrativ, într-o activitate de promovare turistică.

Programul de practică a debutat cu o activitate de cercetare locală. Studenții specializării Marketing, împreună cu tutorele de practică,  au contactat și s-au deplasat în repetate rânduri la sediul autorităților locale din comunitățile rurale și urbane din județul Sibiu (Agnita, Mediaș, Ocna Sibiului, Avrig, Săliște, Biertan, Copșa Mică, ș.a.) pentru identificarea evenimentelor culturale cu potențial turistic mare, din zonă. Dată fiind abordarea inedită a proiectului, autoritățile locale au oscilat inițial între reticență și bucuria de a primi un sprijin gratuit neașteptat.

Programul de practică reprezintă o nouă componentă a parteneriatului dintre Universitatea ”Lucian Blaga” și KeepCalling, compania care a acoperit costurile de școlarizare ale studenților de la specializarea Marketing, admiși pe locurile cu taxă în anul 2015 și 2016.

La finalul perioadei de cercetare, cu acordul organizatorilor evenimentelor (autorități locale în principal) au fost alese trei evenimente: “Ziua fotografierii naturii”, ce va avea loc în Săliște, “Șezătoarea” din Avrig și “Servus Transilvania Fest”, de la Biertan. Entuziasmul studenților față de programul de practică nu s-a limitat doar la promovarea online a evenimentelor, ei implicându-se activ și la organizarea acestora.

Cum se va desfășura promovarea?

Studenții beneficiază de coordonarea a 5 mentori, specialiști marketing online ai companiei KeepCalling, care vor îndruma eforturile lor creative. Cu ajutorul mentorilor KeepCalling, studenții vor crea articole de blog și posturi de Facebook, care vor fi ulterior promovate. KeepCalling va acoperi, de asemenea, costurile campaniilor de promovare derulate pe Facebook. Prin promovare online, se dorește atragerea unui public mai tânăr, interesat de tradițiile românești și de identitatea națională, care rezidă și în astfel de evenimente cu accent pe obiceiuri și promovarea frumuseților naturale.


  • Ziua fotografierii naturii – Săliște, 15 iunie

Evenimentul presupune fotografierea peisajelor naturale din Mărginimea Sibiului de către copii, elevi ai “Liceului Tehnologic Ioan Lupaș Săliște”. Fotografiile se vor face în data de 14 iunie și vor fi prezentate într-o expoziție ce va avea loc în parcul orașului Săliște, în 15 iunie, cu începere de la ora 17:00.

  • Șezătoarea din Avrig – 1 iulie

Evenimentul va aduce în prezent, într-o curte țărănească, atmosfera satului românesc de acum 100 de ani, prezentând tradițiile și meșteșugurile specifice epocii respective: țesutul la război și la furcă, pictura pe sticlă, istorisirea legendelor.

  • Servus Transilvania Fest – Biertan, 18-20 august

Muzica și produsele bio și handmade își dau mâna la Biertan, la Servus Transilvania Fest, invitând turiștii să petreacă timp în natură, într-un loc de o frumusețe aparte, să se bucure de muzica bună, dar și de produsele celor mai pricepuți meșteșugari și producători locali.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*