Trei proiecte culturale vor fi derulate, în acest an, de CJCPCT „Cindrelul-Junii” cu sprijinul AFCN

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) „Cindrelul-Junii” este singura instituție sibiană cu trei proiecte culturale finanțate de Administrația Fondului Cultural Național în 2017.

Fondurile atrase de instituția sibiană de la AFCN pentru proiecte culturale, în acest an, se ridică la suma de 159.154,24 lei. Proiectul  „Cântece din Țara Oltului” a obținut cel mai mare punctaj la aria Patrimoniu Imaterial, la nivel național. „Rezultatele foarte bune înregistrate de instituția noastră la concursurile de proiecte derulate de AFCN sunt o confirmare a importanței pe care demersuri de cercetare precum «Cântece din Țara Oltului» și festivalurile «Ioan Macrea» și «Cântecele Munților» o au în plan național și internațional în eforturile de conservare și promovare a patrimoniului imaterial și de educare prin cultură a publicului. De asemenea, aceste rezultate subliniază faptul că în interiorul instituției s-a reușit consolidarea unei echipe cu experiență în scrierea și implementarea de proiecte cu finanțări nerambursabile“, a apreciat Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Sus în clasament

Trei proiecte culturale vor fi derulate, în acest an, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național. În urma concursului de proiecte organizat de AFCN, în sesiunile I/2017 și II/2017, instituția sibiană obține finanțare pentru toate cele trei proiecte depuse, astfel: Festivalul Internațional „Cântecele Munților”, ediția a 42-a, 2017 – 60.000 lei; Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XIX-a – 50.000 lei; „Cântece din Țara Oltului”  – 49.154,24 lei.

Proiectul „Cântece din Țara Oltului” a fost evaluat de experții AFCN cu 95,67 puncte, acesta fiind cel mai mare punctaj pe aria Patrimoniu Cultural Imaterial. În cadrul aceleiași arii, Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XIX-a, s-a clasat pe locul 4, cu 92 puncte.

„Cântece din Țara Oltului“

Proiectul „Cântece din Țara Oltului“ se desfășoară în lunile iunie –  noiembrie 2017 și urmărește valorificarea interdisciplinară a patrimoniului cultural ce vizează semnificația folclorului muzical în cultura tradițională românească, prin prima cercetare interdisciplinară desfășurată în Țara Oltului – subzona Avrig, și prin activități de conștientizare a publicului (evenimente in situ, expoziție, tehnici multimedia de comunicare, editare de carte, eveniment interdisciplinar cu caracter participativ).

„Cântecele Munților”

„Cântecele Munților” vor răsuna la Sibiu, în perioada 9-14 august, aducând în prim-plan spectacole în aer liber, seri tradiționale cu specific gastronomic, spectacole în spații neconvenționale, parada portului popular, workshopuri de dans și campanii de informare online.

Festivalul  „Ioan Macrea”

În toamnă, ansambluri folclorice profesioniste din România își dau întâlnire la Festivalul  „Ioan Macrea”, pe a cărui scenă 600 de dansatori, interpreți de muzică populară, instrumentiști, coregrafi, regizori și scenografi vor ilustra poveștile românilor, prin dans și cântec popular.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*