Trei premiere pe Scena Digitală în luna martie

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

FOTO: Nicolae Gligor

Recompensat cu două premii Molière, spectacolul „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, este o explorare inedită a modului în care umanitatea este dependentă de ficțiune. Într-o noapte ploioasă, în Munții Ardeni, Martin Martin își îngroapă tatăl, neștiind că descoperirea unui caiet îl va trimite într-o călătorie năucitoare înapoi în timp și spațiu.

Cincisprezece ani mai târziu, în inima deșertului algerian, o mamă și fiica ei dispar misterios, în umbra poveștii unui om straniu aflat în căutarea unui vraf de cărți marcate cu un pocal bizar, dar și a unei uriașe comori strânse de-a lungul secolelor de o legendară societate secretă.

„FAUST: tribut”, în regia lui Akihiro Yamamoto, un spectacol al companiei Yamamoto Noh Theater, a fost creat ca tribut al Faustului de la Sibiu, în regia lui Silviu Purcărete.

FOTO: Dragos Dumitru

Un preot merge să viziteze mormântul lui Goethe. Ajuns acolo, vede un bătrân șezând pe mormânt și încearcă să-l alunge. Bătrânul îi spune că nu s-a plecat în fața autorității toată viața lui; în schimb, odată s-a lăsat ispitit de diavol, iar acum e bântuit de amintirea acelui moment. Bătrânul îi cere preotului să se roage pentru el și dispare.

Odată ce preotul începe să se roage, i se arată fantoma lui Faust, recunoscătoare. Apoi, fantoma Margaretei îi cere lui Faust să-și recunoască păcatele. Își va găsi oare liniștea sufletul lui Faust?

Foarte rar una dintre cele mai reprezentative povești ale spiritului occidental a vibrat cu atâta intensitate în mulajul riguros al teatrului Noh!

„O catedrală plină cu orgi” a însemnat evenimentul de deschidere al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Ediția 30, regia fiind semnată de Brita Falch Leutert, Jürg Leutert și Jean-Christophe Geiser. În Catedrala Luterană Sf. Maria regăsim cel puțin șapte orgi diferite. Patru organiști prezentă un concert-colaj special gândit pentru aceste instrumente.

FOTO: Sebastian Marcovici

În kilometrul zero al Sibiului, diverse elemente și stiluri muzicale se îmbină, creând efecte sonore familiare, dar și mai puțin cunoscute, ce dau naștere unei game variate de asocieri și emoții între zidurile vechii catedrale, totul datorită orgilor mai mici sau mai mari utilizate ca instrumente solo sau ca parte dintr‑un ansamblu.

Bilete și abonamente pe Scena Digitală

Pe Scena Digitală, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum și cel anual includ toate cele peste 60 de spectacole disponibile, la care se adaugă lunar două producții în premieră. Iubitorii de teatru, film, dans și muzică pot alege abonamentul pentru 12 luni la preț de 6 luni, respectiv 299 lei, și abonamentul pentru 3 luni la preț de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costă 49 lei/lună. Spectatorii pot opta și pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la prețul de 30 lei. În perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricând, oriunde și de oricâte ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale oferă și subtitrare în limba engleză.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura