Trei concerte sub egida EUROPAfest 2017 – la Sibiu. „It’s all about live quality music!”

Caracterizat prin autenticitate, diversitate și ținută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediție la promovarea unei imagini pozitive a României în intreaga lume.

Singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale –  jazz | blues | pop | clasic continuă și în 2017 cu concerte de excepție. Sub sloganul ”It’s all about live quality music!”, EUROPAfest prezintă în perioada 11–20 mai, peste 300 de artiști din 42 de țări – Europa, dar și invitați speciali din SUA, Australia, Venezuela, Brazilia sau Japonia. EUROPAfest este primul eveniment căruia Casa Regală din România i-a acordat Inaltul Patronaj. În 2017, valoarea festivalului a fost reconfirmată de Comisia Europeană și Parlamanetul European prin acordarea titulaturii EFFE, Europe’s Finest Festivals.

Varietate

Ca în fiecare an festivalul aduce o varietate de artiști din toată lumea. Cei mai mulți se află pentru prima oară în România, aducând acel aer de prospețime și noutate, apreciat de spectatori și specialiști deopotrivă. Prin concertele oferite în București și Sibiu, atât pe scene tradiționale, cât și în spații neconvenționale, muzicienii de la EUROPAfest reușesc să creeze emoție și experiențe memorabile fiecărui ascultător.

Directorul festivalului, Luigi Gageos declara “An de an în luna mai, EUROPAfest dă tonul marilor festivaluri din întreaga lume! Anul acesta sărbătorim 24 de ani de EUROPAfest. 24 de ani în care am oferit publicului larg un festival care se remarcă prin muzică live, profesionalism și eleganță. Am creat EUROPAfest cu pasiune și credința că putem reuși. Așa cum v-am obișnuit an de an, în 2017 vor fi evoluții inedite și mereu suprinzătoare pentru publicul entuziast cu peste 300 de artiști remarcabili, din 42 de țări, 4 continente, atent selecționați de specialiști”.

De la Odeon, la Sala Thalia

Programul evenimentelor de la Sibiu se deschide joi, 11 mai cu un concert simfonic. Dacă pe scena Teatrului Odeon din București se vor auzi acorduri de jazz și blues, pe scena Sălii Thalia din Sibiu va avea loc un concert simfonic cu laureata EUROPAfest 2016, Rosalind Phang (Malaezia) alături de Orchestra Filarmonicii din Sibiu condusă de dirijorul olandez Arthur Arnold. La 22 de ani, pianista Rosaling Phang, născută în Malaezia, și-a petrecut mai mult de jumătate din viață trăind în Europa. A început să cânte la pian la vârsta de 5 ani, și într-o scurtă perioadă de 3 ani a susținul primul ei recital de debut în Jakarta, Indonesia. La 10 ani, a fost invitată să studieze la prestigioasa școală Yehudi Menuhin din Londra, pe bază de bursa integrală. În octombrie 2013 și-a început studiile de licență în muzică la Hochschule für Musik Theater und Medien Hannover, cu profesorul Bernd Goetzke. De atunci a fost premiată cu locul I la Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti (2016) și a câștigat de asemenea un premiu la Kawai S-Course Music Competition in Japonia (2016). Rosalind are totodată bursă la ”Yehudi Menuhin Live Music Now Hannover e.V” din anul 2015.

Ultimele evenimente

Al doilea eveniment care se desfășoară la Sibiu sub egida EUROPAfest este programat la Sala Thalia joi, 18 mai cu începere de la ora 19. Pe scenă, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va urca pianista Andreea Olariu. Programul serii va cuprinde compoziții semnate J. S. Bach, L. Van Beethoven și J. Brahms.

Vineri, 19 mai, tot la sala Thalia din Sibiu va avea loc finala concursului ”Jeunesses International Flute Competition”. Pentru acest concert susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gheorghe Costin, accesul publicului se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se vor elibera gratuit la Casa de bilete a Sălii Thalia, în perioada 15-18 mai, între orele 12-16.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura