Ziua de vineri, 11 octombrie, le va aduce sibienilor un spectacol plin de veselie și momente de excepție.
De la ora 19:00, scena Sălii Thalia va găzdui spectacolul „Tradiții”, rezultatul mult așteptat al rezidenței artistice care a reunit trei ansambluri folclorice renumite: Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Ansamblul Folcloric Doina Timișului al Casei de Cultură a Studenților Timișoara și Ansamblul Folcloric Orgonina din Slovacia.
Publicul va vedea aici un colţ al României adevărate, al unei Românii de sărbătoare. Atȃt bunii cunoscători, cȃt şi admiratorii dansului popular se vor bucura să fie înconjurați de artiști în costume populare tradiţionale și de dragostea de cântec şi de joc care ne animă mereu sufletele. Explorȃnd ȋn cadrul perioadei de rezidență artistică valorile tradiționale comune, dar și cele care sunt aparent diferite, Ansamblul Folcloric Studențesc “Ardealul” și-a unit eforturile cu membrii Ansamblului Folcloric ”Orgonina” și membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Doina Timișului”. Spectacolul cu momente artistice romȃno-slovace va transmite mesajul păcii și al bucuriei, o bucurie care va fi cu siguranță amplificată de frumoasa rezoluție a faptului că tradiția se păstrează și că datoria noastră este aceea de a sprijini continuitatea acestor valori neprețuite.
”Și ȋn acest an, vă invităm să urmăriți pașii de dans specifici țării noastre, pași care ȋși vor demonstra durabilitatea și uimitoarea flexibilitate prin ȋmbinarea cu pașii de dans specifici Slovaciei, pe ritmurile muzicii reprezentative pentru cele două țări. Tradițiile și frumusețea costumelor populare pe care tinerii le poartă cu mândrie vor fi ȋn prim plan pe scena Sălii Thalia”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.
Pentru cei care nu vor putea fi prezenți la aceste momente artistice, ȋnregistrarea spectacolelor poate fi urmărită online pe www.casastudentilorsibiu.ro și livestream.com, dar și pe canalul de televiziune Etno.
Acest proiect este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.