Sâmbătă și duminică, gospodari de pe Târnave și de pe Secașe își dau întâlnire în Muzeul ASTRA pentru a arăta tuturor vizitatorilor cum se prepară bunătățile specifice sărbătorilor de Crăciun.
După ce vor fi sacrificați doi porci de Bazna vor fi pregătite preparate tradiționale ca pomana porcului, tochitură(cu mămăliguță), caltaboș, tobă, cârnați și multe altele.
„Sâmbătă& duminică, gospodari de pe Târnave și Secașe ne arată cum se fac în ceas de sărbătoare bucatele din carne de porc, după o rânduială transmisă din generație în generație! Vor fi sacrificați doi porci de Bazna, rasă autentică românească, din care vor fi pregătite preparate tradiționale ca pomana porcului, tochitură(cu mămăliguță), caltaboș, tobă, cârnați și… Câte și mai câte!!!
Duminică, atmosfera din satul traditional va fi întreținută de colindători care ne ‘or vesti Crăciunul!
Cinstiți oaspeți, vă vom pregăti două ateliere interactive! Unul e pentru făcut sorcove, iar celălalt de împletit bice.
V-așteptăm a (ne) colinda!” au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.