Studenții și cetățenii din Sibiu sunt invitați joi, 18 aprilie, la evenimentul „Cariere europene pentru tineri și provocările politicii externe a Uniunii Europene”, de la ora 10, la Hotel Ibis Sibiu, Sala Turandot.
În dialog cu participanții vor fi doi tineri politicieni, candidați ai Alianței 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European, sibianul Nicu Ștefănuță și Daniela Șerban.
Invitații vor vorbi, din experiența lor, despre cum își pot construi tinerii o carieră europeană în România sau în Parlamentul European, precum și despre provocările politicii externe a Uniunii Europene. În plus, vor prezenta câteva oportunităţi deschise tinerilor absolvenţi sau tinerilor profesionişti de a accede la o carieră europeană.
„Vom discuta problema stagiilor de practică neplătite și obiectivul Alianței 2020 USR PLUS de a implementa programe de educație antreprenorială a tinerilor, co-finanțate din fonduri UE, care să pregătească viitoarele generații de antreprenori responsabili încă de pe băncile școlii. Tinerii vor afla cum se pot implica mai mult în procesul de schimbare și dezvoltare a României și prin participarea la vot pe 26 mai.
Diplomat european, Nicu Ștefănuță este sibian și reprezintă Parlamentul European la Washington, fiind primul român care asigură legătura dintre forul european și Congresul american. A lucrat la Parlamentul European din 2007, ca expert în comisiile de Agricultură și de Buget. A studiat economie, politici publice și diplomație la Washington, Viena și Timișoara. Candidează ca europarlamentar pentru a transpune în realitate speranțele românilor: o prosperitate comparabilă cu cea din Europa, stabilitate și siguranță, un sentiment de demnitate și mândrie europeană.
Daniela Șerban a implementat cele mai ample campanii de educație financiară din România. Are o experiență de peste 12 ani în piața de capital, presă și consultanță, șapte ani în cadrul Bursei de Valori București, doi ani la The Money Channel și peste un an în consultanță. Daniela crede că este în măsură să contribuie la îmbunătățirea utilizării piețelor financiare pentru a genera creștere economică, alocarea mai bună a resurselor în economie, dezvoltarea antreprenoriatului și a încurajării investițiilor în companii mici și mijlocii”, se arată într-un comunicat al USR Sibiu.