Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție, a iniţiat o nouă campanie de informare și prevenire în instituții școlare din Sibiu. Partenerii și-au propus prin această campanie, intitulată „Tineri informați”, să sprijine instituțiile de învățământ școlar și nu numai în eforturile lor de a preveni și combate violența în rândul tinerilor și de a-i responsabiliza în traficul rutier, indiferent dacă sunt pietoni sau șoferi.
Campania a început miercuri, când 50 de elevi din două clase ale Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” au ascultat prezentarea făcută de agentul șef-adjunct Ionuț Natea, din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Sibiu, precum și prezentarea susţinută de inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi. De asemenea, preotul Darius Todor, de la capela Spitalului de Psihiatrie, le-a vorbit tinerilor despre respectarea poruncilor divine și virtuțile pe care tinerii trebuie să le cultive. „Cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu am derulat astăzi prima activitate de prevenire, sensibilizare și informare din cadrul campaniei «Tineri informați». Noi ne-am bucurat de prezența a 50 de copii care au fost foarte atenți și pe care i-am răsplătit la final cu dulciuri și iconițe din partea noastră. Rostul acestor activități nu este numai de a prezenta efectele negative ale violenței în rândul tinerilor, ci și de a pune în fața lor metode alternative pentru astfel de atitudini antisociale”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi.
500 de tineri în program
Campania începută la Sibiu se va desfășura până în luna decembrie și are ca scop principal informarea, prevenirea, sensibilizarea și educarea tinerilor din Sibiu în privința legislației rutiere, a victimizării minorilor, a violenței în școală și a combaterii evenimentelor anti-sociale. Sunt vizați 500 de elevi și studenți din oraș. „În cadrul programului partenerial realizat cu Arhiepiscopia Sibiului și Inspectoratul Școlar General, am desfășurat prima activitate de prevenire a evenimentelor rutiere, activitate prin care ne dorim să-i responsabilizăm pe cei mai tineri participanți la traficul rutier, oferindu-le informații pe care sperăm să le folosească atunci când se află în trafic”, a spus agentul șef-adjunct Ionuț Natea. (ziarullumina.ro)