„Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun” oferit gratuit pe Scena Digitală de Sărbători

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu oferă, prin platforma sa online, Scena Digitală, acces gratuit la „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, un spectacol dedicat atmosferei magice a sărbătorilor de iarnă.

Foto: TNRS

Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun” poate fi vizionat din 5 decembrie 2024 până pe 8 ianuarie 2025, gratuit, pe Scena Digitală, platforma TNRS și FITS distinsă cu Premiul UNITER.

„Timp de peste 10 ani, în preajma Sărbătorilor, spectacolul Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun a umplut la refuz sala Naționalului sibian și a fost modul în care noi am venit în întâmpinarea publicului dornic să se bucure de atmosfera caldă și unică a Crăciunului. Anul acesta, oferim acest spectacol publicului de pretutindeni, gratuit, online. Sperăm ca, astfel, frumoasele colinde, miracolul teatrului și gândul nostru bun să ajungă în casele publicului nostru din întreaga lume”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică, circ și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este accesibilă la www.scena-digitala.ro.

TNRS lansează o ofertă specială pentru biletele și abonamentele la Scena Digitală! Între 1 decembrie 2024 și 31 ianuarie 2025, la achiziționarea unui bilet, abonament lunar, trimestrial sau anual, spectatorii primesc gratuit unul suplimentar!

Detalii suplimentare despre spectacol:

„Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”

Text: Alexandru Curta

Regia: Florin Coșuleț

Coordonare muzicală: Constantin Iridon, Anca Arnau, Melinda Samson

Manager de proiect: Luminița Bîrsan

Asistent de proiect: Denisa Bar

Distribuție: Florin Coșuleț, Mihai Coman, Cristina Blaga-Tomuș, Codruța Vasiu, Ada Bicfalvi, Andrei Drăgan, Cătălin Haiducescu, Pompilius Onofrei

Dorința ancestrală de a colinda în seara de ajun a Crăciunului este un sentiment ce nu ține de tradiția unei anumite comunități, ci este un imbold ce vine din filonul ființei umane, împreună cu năzuința de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară, loc cu precădere destinat întâlnirilor, intersecțiilor, bifurcațiilor. Și unul și altul au câte o viață în urmă, plină de întâlniri, de bucurii, de decepții, de zâmbete și lacrimi în aparență identice pentru toți, dar în realitate diferite pentru fiecare și diferite de fiecare dată.

Foto: TNRS

Cadrul spațial și temporal, foarte rigid la prima vedere, lasă loc unuia mistic, în care îngerii se transformă în oameni, în cei mai umili, iar existența reală se contopește cu reveria și cu amintirile copilăriei. Tabloul de sărbătoare se conturează din culorile fiecărui ins în parte, din memoria și nuanțele fiecărei povești, încadrând imagini și tușe diverse ce converg spre un singur țel, acela de a colinda și de a împărtăși cu ceilalți propria poveste.

Corul de colindători: format din studenţii Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*